Trudeau kormányfő: Semmiképp sem toleráljuk az antiszemitizmust!

0
545

A Hanuka alkalmából sok zsinagóga fenyegető üzeneteket kapott Ontario és Québec államban.

Kanada két legnagyobb népességű államában jelentős létszámú zsidó közösség él. Ők panasszal fordultak a rendőrséghez, mert antiszemita támadásoknak voltak kitéve – jelezték a hatóságok Montrealban és Torontóban. Erre válaszul üzente Justin Trudeau miniszterelnök a Twitteren keresztül:

semmiképp sem tolerálják az antiszemitizmust Kanadában.

Michael Mostryn, a B’nai Brith elnöke azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az utóbbi időben megszaporodtak az antiszemita feliratok a zsinagógák falán. Ezekért elsősorban a szélsőjobboldali csoportokat hibáztatja. A kanadai sajtó még mindig nem zárta le a milliárdos zsidó házaspár halálának ügyét. A Sherman-házaspár a zsidó közösség oszlopos tagja és fontos támogatója voltak. A rendőrség szerint valószínűleg az történt, hogy a férj megfojtotta feleségét, utána pedig önmagával végzett. A házaspár gyerekei nem fogadják el ezt a verziót, hiszen szüleik már előkészítették a floridai telelésüket újév idejére.

Ők azt gyanítják, hogy a házaspár halála összefügghet az antiszemita jelenségekkel Kanadában. Alan Bright rabbi a Hanuka és a Karácsony alkalmából elítélte azt, hogy bárkit is a vallása miatt érjen diszkrimináció az észak-amerikai országban.

“A szabadság eszméje sérül meg akkor, ha a Hanuka és a Karácsony idején szélsőségek nézetek kerülnek előtérbe és bárkit a hite miatt fenyegethetnek Kanadában!”

– jelentette ki a rabbi.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .