Több mint húsz halottja van a texasi templomi lövöldözésnek

0
967

Legalább 27 ember meghalt és többen megsebesültek, miután helyi idő szerint fél 12-kor egy fegyveres lövöldözni kezdett egy dél-texasi baptista templomban.

A merénylő a vasárnapi istentiszteleten nyitott tüzet a Wilson megyei Sutherland Springs baptista templomában. Az FBI egyelőre egy elkövetőről tud, azt még nem lehet tudni, hogy miért nyitott tüzet a támadó.

A rendőrség tájékoztatása szerint legalább 27 ember meghalt és 20-25 sérültje is van a támadásnak – írja a BBC.

A fegyveres elmenekült a helyszínről, de rövid üldözés után a szomszédos Guadalupe megyében tűzpárbajban meghalt – tájékoztatta a CNN-t a helyi sheriff. Az még nem világos, hogy öngyilkos lett, vagy pedig a hatóságok lőtték le, és a személyazonossága sem ismert.

A Japánban tartózkodó Donald Trump Twitter-üzenetben reagált a támadásra. „Isten segítse meg a Sutherland Springsben  élőket” – írta az amerikai elnök. Twitter-bejegyzésben adott ki közleményt Greg Abbott texasi kormányzó is, amelyben azt írja, imádkoznak az áldozatokért.

Ez rövid időn belül már a második súlyos merénylet az Egyesült Államokban: október 1-jén, Las Vegasban Stephen Paddock 58 embert ölt meg egy koncerten, és több százat megsebesített.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .