Tíz éve történt: Több parlamenti képviselőt megfenyegettek

0
491

Tíz éve, 2007. szeptember 17-én arról írt a Független Hírügynökség, hogy több, főleg kormánypárti képviselőt is fenyegetés ért. Az MSZP-s képviselők ezért, illetve azért, mert néhányukat pár nappal korábban megtámadták a parlament parkolójából kifelé menet, kérték a plenáris ülés felfüggesztését és a rendkívüli házbizottsági ülés összehívását.

A Házbizottság előtt az MSZP rendkívüli frakcióülést tartott, ahol meghallgatták Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter beszámolóját az Országgyűlést és a képviselőket fenyegető biztonsági kockázatokról.

Az ülést követően Takács Albert a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: biztosítani kell a parlament kijáratait, hogy minden képviselő szabadon eljusson akár a tömegközlekedési eszközökig, akár az autójáig.

“Ha a kijáratoknál olyan események történnek, amelyek a képviselőket fenyegetik akkor a rendőrség is meg fogja tenni a szükséges lépéseket”

– mondta a miniszter, aki hangsúlyozta: nem adott utasítást a rendőrség számára, de rendőri vezetőkkel egyeztetett és a rendőrség nem fog provokálni senkit.

Takács Albert azt nem árulta el, hogy mennyi rendőr lesz jelen este a Kossuth téren az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének egyéves évfordulója kapcsán szervezett demonstrációkon és azt sem árulta el, hány tüntetőre számítanak.

Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezetője a rendkívüli frakcióülést követően elmondta: ez nem szocialista ügy, mind az öt pártot érinti, hiszen

nem csak kormánypárti, hanem MDF-es képviselőt is megfenyegettek.

Ezért kérték a Házbizottság összehívását.

Nyakó István az MSZP szóvivője újságíróknak megmutatta a telefonját, melyre több fenyegetést is kapott. Az egyik így szólt:

“lógni fogtok mocskos kommunista hulladékok, fizess a rágalmazásért és takarodj.”

Az üzeneteket egy internetes oldalon keresztül küldték.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .