Tíz éve történt – Tankokat foglaltak le Budaörsön

0
709

2007. október 20-án a Független Hírügynökség arról írt, hogy miután az egyik televíziós csatornán bemutatta tankjait egy budaörsi férfi, másnap már le is foglalták őket a rendőrök. A múlt hét pénteken történtekről most, szombaton számolt be a rendőrség.

A magánkézben lévő harckocsikat az egyik kereskedelmi televízióban mutatta be tulajdonosuk, még október 11-én. Másnap a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a műsorban látottak alapján helyszíni szemlét tartottak a telephelyeken, ahová a Magyar Honvédség szakértőit is megukkal vitték a nyomozók. A szakemberek megállapították, hogy a tankokat nem a törvényi előírásoknak megfelelően hatástalanították, ezért a harci járműveket lefoglalták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint a 37 éves férfi két telephelyén több olyan harci járművet is találtak, amelyekről a helyszíni szemlén a honvédségi szakemberek megállapították, hogy nem a törvényeknek megfelelően hatástalanították őket.

A tankok egyébként mozgásképesek, de lőni nem lehet velük.

A nyomozók lefoglalták a kifogásolt tankokat, de nem szállították el őket a tulajdonos telephelyeiről. A férfi kifogásolta az eljárást, mivel így – bár ott maradtak tankjai – nem nyúlhat hozzájuk. A rendőrség a héten az ügyészségre küldte a férfi kifogásával kapcsolatos iratokat.

A Független Hírügynökség kérdésére a BRFK sajtóosztályán azt válaszolták, hogy egyelőre nem mondhatják meg, pontosan hány darab és milyen harci járművet foglaltak le.

A hivatalos megfogalmazás szerint visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással- és kettős felhasználású termékkel bűntett gyanúja miatt indult eljárás az ügyben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .