Kezdőlap Címkék Tank

Címke: tank

Terminátor kaputt

Telegramon mutatták meg be ahogy a majdnem sérthetetlennek mondott orosz Terminátor-2 tankot az ukrán erők megsemmisítik.

Úgy tűnik, szombaton az ukrán különleges erőkkel együtt dolgozó ukrán harckocsiegység megsemmisített egy sokat dicsért orosz Terminator-2 harckocsit.

A jelek szerint az ukrán biztonsági szolgálat SBU (Služba bezpeky Ukrajiny) által a Telegramon közzétett videón a tank megsemmisülése és a közeli katonák menekülése látható.

A hivatalos nevén BMPT, az orosz tank egy erős gép, komoly harctéri potenciállal. Négy rakétavetővel, két gépágyúval és két gránátvetővel van felfegyverkezve.

Ukrán tisztviselők táviratban azt írták, hogy a találatot „csak néhány kamikaze drónnal” hajtották végre. A tisztviselők ezután kifejtették, hogy Oroszország egy másik tank segítségével próbálta kiszabadítani a járművet, amelyet aztán a közelben várakozó ukrán különleges erők teljesen megsemmisítettek.

„Folytatjuk a munkát a teljes győzelemig”

– idézte a Newsweek az SBU illetékeseit.

Vége a vásárnak, eltűnTEK a TEK tankjai

0

Hétfőn már hiába keresték a turisták a Terrorelhárítási Központ (TEK) páncélozott harcjárműveit a Vörösmarty térnél és a Bazilikánál.

Pedig, a kezdeti idegenkedést legyűrve, kezdtünk már hozzászokni a jelenlétükhöz. Ha még néhány hetet, hónapot kibírnak, akár meg is kedvelhettük volna ezeket a máskülönben nem túl barátságos megjelenésű monstrumokat. Ha lett volna rá idő, belenőhettek volna az utcaképbe, talán még a külföldi turisták által gyakran használt bédekkerekbe is bekerülnek.

Az már az első napokban is feltűnt, hogy a magyar fővárost felkereső külföldiek előszeretettel fotózkodnak a két páncélozott jármú társaságában. Halászbástya, Országház, tank – ezekkel a felejthetetlen emlékekkel távoztak hazánkból, és megfogadták: ha másért nem, a TEK két tankja miatt bizonyosan visszatérnek még Magyarországra.

Most ennek lőttek, bottal üthetjük a harci járművek nyomát.

Az Index meg is kérdezte az illetékeseket, hogy miért nincsenek ott a járművek. A TEK a következőt válaszolta: „A belügyminiszter utasításának megfelelően, az általa előírt időintervallumban” voltak kinn a harckocsik. A válasz, legalább annyira kielégítő, mint amennyire megnyugtató, mert arra enged következtetni, hogy a belügyminisztérium szerint már nincs akkora terrorveszély, mint korábban.

Ahogyan arról a Független Hírügynökség korábban már beszámolt, a két jármű közül az egyiket, amely a Vörösmarty téren állt, a múlt héten vörös festékkel fújták le.

Tíz éve történt – Tankokat foglaltak le Budaörsön

0

2007. október 20-án a Független Hírügynökség arról írt, hogy miután az egyik televíziós csatornán bemutatta tankjait egy budaörsi férfi, másnap már le is foglalták őket a rendőrök. A múlt hét pénteken történtekről most, szombaton számolt be a rendőrség.

A magánkézben lévő harckocsikat az egyik kereskedelmi televízióban mutatta be tulajdonosuk, még október 11-én. Másnap a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a műsorban látottak alapján helyszíni szemlét tartottak a telephelyeken, ahová a Magyar Honvédség szakértőit is megukkal vitték a nyomozók. A szakemberek megállapították, hogy a tankokat nem a törvényi előírásoknak megfelelően hatástalanították, ezért a harci járműveket lefoglalták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint a 37 éves férfi két telephelyén több olyan harci járművet is találtak, amelyekről a helyszíni szemlén a honvédségi szakemberek megállapították, hogy nem a törvényeknek megfelelően hatástalanították őket.

A tankok egyébként mozgásképesek, de lőni nem lehet velük.

A nyomozók lefoglalták a kifogásolt tankokat, de nem szállították el őket a tulajdonos telephelyeiről. A férfi kifogásolta az eljárást, mivel így – bár ott maradtak tankjai – nem nyúlhat hozzájuk. A rendőrség a héten az ügyészségre küldte a férfi kifogásával kapcsolatos iratokat.

A Független Hírügynökség kérdésére a BRFK sajtóosztályán azt válaszolták, hogy egyelőre nem mondhatják meg, pontosan hány darab és milyen harci járművet foglaltak le.

A hivatalos megfogalmazás szerint visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással- és kettős felhasználású termékkel bűntett gyanúja miatt indult eljárás az ügyben.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK