Tíz éve történt – Leleplezte a pénzügyminiszter fiát a Magyar Nemzet

0
989

2007. augusztus 17-én a Független Hírügynökség beszámolt arról, hogy a Magyar Nemzet egy rejtett kamerás felvételre hivatkozva azt írta, hogy Veres János pénzügyminiszter egyik fia 300 ezer forintot kért a nyírbátori AzFeszt nevű rendezvény egyik büfésétől.

A Fidesz választ vár Veres János pénzügyminisztertől: helyesnek tartja-e azt a gyakorlatot, hogy állami cégek az ő választókerületében a fiai által szervezett fesztivált szponzorálnak. Az ellenzéki párt helyettes szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzetben megjelent cikkre utalt, amely beszámol a nyírbátori Amatőr Zenekarok Fesztiváljáról (AzFeszt), annak szervezőiről és az ott történtekről.

Cser-Palkovics András szerint eddig is tudni lehetett, hogy az új arisztokrácia kormánya olyan politikát folytat, amely egy szűk csoportnak kedvez, számukra próbálnak újabb előjogokat és kiváltságokat szerezni. Jó példa erre az a nyírbátori fesztivál, amelyet Veres János pénzügyminiszter két fia szervezett. A fesztivállal kapcsolatban érdekes és megdöbbentő hírek láttak napvilágot, a rendezvényen fizikai erőszak és fenyegetés is történt – mondta az ellenzéki párt helyettes szóvivője.

Cser-Palkovics András azt is kifogásolta, hogy a fesztivált állami tulajdonú szervezetek és cégek is támogatták, mint például a Táncsics Alapítvány, a Szerencsejáték Zrt. és az Magyar Villamos Művek Zrt. A Fidesz helyettes szóvivője elmondta: információik szerint a helyi, szocialista vezetésű önkormányzat ingyen biztosította a helyszínt.

Az ellenzéki politikus közölte: várják Veres János válaszát, hogy valósak-e ezek a hírek és hogy helyesnek tartja-e azt a gyakorlatot, miszerint állami cégek a kormány egyik tagjának választókerületében a fiai által szervezett fesztivált támogatják.

A Magyar Nemzet pénteki számában írt arról, hogy egy rejtett kamerás felvétel szerint a pénzügyminiszter egyik fia 300 ezer forintot kért a nyírbátori AzFeszt nevű rendezvény egyik büfésétől. A pénzért cserében felajánlotta, hogy a – nekik konkurens – vendéglátóst békén hagyják, és engedik dolgozni a fesztiválon. A lap szerint tavaly nem fizetett a büfés, ezért nem engedték kinyitni a fesztivált szervező Veres-fivérek. Ezt úgy oldották meg, hogy a helyszínre hívták a rendezvényt biztosító, a lap szerint MSZP-s kötődésű biztonsági cég embereit.

Veres János pénzügyminiszter a cikkre úgy reagált, hogy felháborítónak tartja az újság újabb támadását, amelyhez családtagjait is felhasználta. Szerinte a rejtett kamerás felvételt alattomosan rögzítették és összevágták, így az azon hallható beszélgetést egyoldalúan, hamis színben tűntették fel. A pénzügyminiszter a valótlan állítással szemben jogi lépéseket tervez – olvasható Veres János pénteki közleményében.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .