Kezdőlap Címkék Pénzügyminiszter

Címke: pénzügyminiszter

Orbán már a 2022 utáni nehéz időkre készül

Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter Zentai Péternek nyilatkozott a Klubrádióban. Oszkó egyébként haszonélvezője a félelemnek, mert így tudott kedvező áron megszerezni egy szép birtokot a Balaton partján. Ez persze felveti a kérdést: a magyar eliten belül mennyire veszik komolyan a szembenállást, amelyet mindkét oldal elszántan hirdet a nyilvánosság előtt.

“A politikai erő gazdasági hátország nélkül nagyon sérülékeny” – ezt a következtetést vonta le az elveszített választásokból a Fidesz illetve személyesen Orbán Viktor. Legalábbis Oszkó Péter ezzel magyarázza, hogy a nemzeti együttműködés rendszerének kedvelt oligarchái villámgyorsan gazdagodnak. Orbán számára ez nem öncél hanem a hatalom megerősítése. Jelenleg olyan gazdasági hátországa van a Fidesznek, amely elsősorban állami megrendelésekből él, és ezért szétporladhat akkor, ha jövőre elveszítik a választásokat.

Mi lesz az ingatlan birodalommal?

Mészáros Lőrinc mint Orbán alteregója sok ingatlant szerzett éppúgy mint a családtagok és

a hű oligarchák, akik addig biztos nem lépnek Simicska Lajos rögös útjára amíg azt látják, hogy megy a szekér. De mi van akkor, ha megáll?

Akkor lehet, hogy gyorsan meg kell szabadulni az ingatlanoktól, mert következhet egy kínos vizsgálat, amely ingyen veszi el azokat. De mi is történt Balatonhenyén? Egy magán tőke alapba került a hatalmas birtok, amelyet előnyös áron szerzett meg az ex pénzügyminiszter befektetési cége. Oszkó szerint azért kaphatta meg ár alatt az értékes birtokot, mert a nemzeti együttműködés rendszerének kegyeltjei tartanak a jövő évi választások eredményétől.

Ki henyél Balatonhenyén?

A birtok állítólag olyan méretű mint az egykori Habsburg nádori gazdaság, melyet az Orbán család Hatvanpusztán “újít fel.” Kezdetben az Orbán Ráhel köréhez tartozó Guller Zoltán kezébe került Balatonhenye, majd pedig vándorútra kelt. Tiborcz István közeli cég is birtokolta majd a magántőkealapban landolt. Mindezt Hadházy Ákos ellenzéki képviselő derítette ki hiszen ilyen ügyekben a hatalom különösen kerüli a nyilvánosságot.

Oszkó Péter abban bízik, hogy lesz valamiféle elszámoltatás, ha Orbán elveszíti a jövő évi választást, de ez a reménykedés nem lehet igazán őszinte. Igazán komoly elszámoltatás 2010 után sem volt, és ennek esélye most sem túlságosan nagy – már hogyha az ügyek megmaradnak hazai keretek között.

Ha viszont Magyarország belép az európai ügyészségbe, akkor vizsgálatok indulhatnak. Az Európai Uniót nagyonis érdekelheti, hogy mire is költötték el a Magyarországnak kiutalt euro milliárdokat.

Az USA is kíváncsiskodhat: a Magnyickij törvény kiválóan alkalmas a korrupt autokrata elitek destabilizálására.

Vádalkut is ajánlhatnak Orbánnak: ha eltűnik a színről, akkor megtarthatja a lopott milliárdokat!

Sok maffia főnök dönt emellett – különösen, ha az alternatíva egy hosszú börtönbüntetés vagy egy puskagolyó, mely ismeretlen ismerőstől jön …

Nem sikerült a francia vendéglősök nyitási akciója

Február elsején sok vendéglős azzal fenyegetőzött: kinyitja az éttermet, mert különben csődbe megy. Aztán szinte senki sem vállalta a kockázatot, mert az állam közölte: egy hónapos támogatást veszíthetnek el.

“Aki nem tiszteli a törvényt, az egy hónapig egy vasat sem kap a szolidaritási alapból!”

– ezt közölte Bruno LeMaire pénzügyminiszter. Ez a legelszántabbakat is meghátrálásra késztette – írja a Le Figaro. Végülis a nagy tiltakozásból az lett, hogy a megfőzött ételeket el lehetett vinni az étteremből. Ezt nem tiltja a törvény.

Csendőrök a helyszínen

A mozgalom egyik vezetője, a Kék Forrás étterem tulajdonosa, azzal találta szembe magát Doubs megyében, hogy csendőrök lepik el az éttermet február elsején. Közölték: azonnal kiürítik az éttermet, ha a tulaj megpróbálná megnyitni azt. Erre Stéphane Turillon megadta magát:

“Családom van. Nem foszthatom meg őket a szolidaritási támogatástól.”

Mi lett a már elkészült ételekkel? Sátrat állítottak fel az étterem előtt, és onnan a vásárlók elvihették a megrendelt ételeket.

A mozgalom vezérei mégsem elégedetlenek: fel tudták hívni a nagyközönség figyelmét a vendéglősök áldatlan helyzetére. Ezt nyilatkozta a Le Figaro tudósítójának a Le Pescador étterem tulajdonosa Vaucluse megyében. “Ha kinyitottam volna az éttermet délben, akkor 12.05-kor be kellett volna zárnom! A média viszont kint volt, és így felhívhattuk a figyelmet a szakma helyzetére”. Persze ő is tudja, hogy az elmúlt hetekben sokan szavaltak arról, hogy február elsején kinyitunk – kerül amibe kerül. Aztán pedig szinte senki sem vállalkozott erre. “Már amikor belekezdtünk a mozgósításba, akkor akkor láttuk, hogy kevesen követnek igazán.”

Egy merész nő

Kathia Boucher megpróbálta: kinyitotta az éttermét, melyet a csendőrök azonnal bezárattak. Minden vendég adatait felírták, és közölték velük: büntetésre számíthatnak. A tulaj komoly pénzbüntetést kaphat. Sőt egy időre be is zárhatják az éttermét, amely így házhoz szállítást sem vállalhat. Ennek ellenére a Bohém étterem gazdája nem bánt meg semmit.

“Ez maga volt a boldogság, mert végre dolgozhattam az éttermemben!”

Mit szól a pénzügyminiszter fenyegetéséhez?

“Én luxus kategóriás vagyok úgysem kapok állami támogatást. Amíg nem tudom megnyitni az éttermet addig a házhozszállitásból élek.”

Katia Boucher megérti azokat, akik meghátráltak, de abban bízik, hogy előbb vagy utóbb kialakul valamiféle szolidaritás a vendéglősök között Franciaországban.

0%-os államilag garantált  hitel

Az öt hónapja zárva tartó vendéglők tulajdonosai azt szerették volna elérni a nyitvatartási akcióval, hogy kedvezményes hitelt kapjanak az alkalmazottak fizetésére.
A pénzügyminisztérium nem akar tárgyalni: ” a lázadókkal nincs párbeszéd! Nyáron mindent tisztáztunk a szakma vezetőivel. Nem látom, hogy a vendéglősök miért követelnek többet?!” – nyilatkozta Bruno LeMaire pénzügyminiszter egyik munkatársa a Le Figaronak.

Görögország is követheti Magyarország illiberális útját

Hogyan veszíthetünk el egy európai országot? – tesz fel a kérdést Janisz Varoufakisz ex pénzügyminiszter, aki szerint a Covid-19 járványt a jobboldali kormányzat arra használja ki, hogy rendkívüli hatalmat szerezzen.

Európában most mindenki Magyarországra és Lengyelországra figyel, mert ez a két állam megvétózta az uniós költségvetést és a válságkezelő programot. Senki sem látja, hogy Görögországban ugyanez zajlik: parlamenti diktatúra épül ki – hangsúlyozza Varoufakisz, aki a Project Syndicate oldalon fejti ki nézeteit.

A baloldali politikus, aki jelenleg egy párt élén próbál meg szembeszállni az antidemokratikus tendenciákkal, leírja, hogy a Covid-19 járvány kezelésében a kormányzat katasztrofálisan levizsgázott. Idézi Thesszaloniki közkórházának orvosait, akik szerint teljes a fejetlenség és a szervezetlenség. Újabb Szent Bertalan éjszakán vagyunk túl – mondja egy orvos arra utalva, hogy az áldozatok száma óriási, mert annyi betegről kellene gondoskodni, amennyi meghaladja a személyzet erejét és a technikai lehetőségeket. Az egészségügyi dolgozók sok helyen sztrájkoltak, de a rendőrség most megkezdte ezeknek az akcióknak a felülvizsgálatát.

A rohamrendőrség többször is lerohanta a nagy kampuszokat, hogy megfélemlítse a diákokat. Varoufakisz pártjának tiltakozó menetét több mint ezer rendőr “biztosította”.

A média közben ezt harsogja: újra naggyá tesszük Görögországot!  Trump jelszavát Görögországban is átvette átvette a jobboldal.

Miért nem hallunk erről szinte semmit sem? Miért nem számol be minderről a sajtó?

Mert szinte mindenki az állami támogatástól függ!

Az információs minisztérium szép pénzeket osztogat a lojális médiának a pandémia idején.

Az írás a falon

Janisz Varoufakisz attól tart, hogy Erdogan Törökországához hasonlóan Görögország is szépen lassan diktatúrába süllyed – általános érdektelenség közepette. Pedig megjelent a fegyveres erők napján egy szimbolikus kép az athéni parlament falán: tankok, harci repülők és rakéták. A pandémia és a gazdasági válság így viheti a mélységbe Görögországot – állítja a baloldali politikus.

8 év börtön a korrupt miniszternek

A Szabadságpárt üdvöskéje volt Karl-Heinz Grasser pénzügyminiszter, akit most korrupció miatt bűnösnek ítélt a bíróság Ausztriában. Aki annál is hírnevesebb személyiség volt Bécsben, mert neje a Swarowski birodalom örököse. Van tehát mit a tejbe aprítaniuk.

Ennek ellenére a pénzügyminiszter nem állhatta meg, hogy bennfentes információkkal szolgáljon egy állami ügyben: 60 ezer ingatlant dobtak piacra. Egy befektetőt előre értesített minderről maga a pénzügyminiszter. A befektető ily módon olcsón szerezhetett állami ingatlanokat, melyek értéke azután gyorsan növekedett. Jól mutatja a korrupció mértékét, hogy Karl-Heinz Grasser 9,6 millió eurót zsebelt be! A három évig húzódó per eredményeképp 15 vádlottat ítéltek el, akiknek összesen csaknem 10 millió eurós kártérítést kell fizetniük!

Karl-Heinz Glasser akár a Szabadságpárt vezére is lehetett volna, de ehelyett most maradt a börtön.

Hans-Christian Strache lett a Szabadságpárt vezére, de ő belebukott az Ibiza botrányba.

Egy álorosz álörökösnőnek elmesélte, hogy miképp szeretne piszkos pénzek felhasználásával olyan média birodalmat teremteni Ausztriában mint amilyen barátjának, Orbán Viktornak van Magyarországon. Ehhez kérte a nő segítségét, mert azt hitte, hogy tárgyaló partnere Putyin egyik kedvenc oligarchájának lánya. Tévedett. Nemcsak ő bukott meg, de pártja is. A Szabadságpárt, amely fontos tényező volt Ausztria közéletében újra a partvonalra sodródott miközben egykori partnere, Sebastian Kurz kancellár vígan kormányoz koalícióban a baloldali zöldekkel Ausztriában.

A pénzügyi reformok atyja bírálja a lengyel kormányt

0

A Bloomberg részletesen ismerteti Leszek Balcerowicz egykori lengyel pénzügyminiszter és miniszterelnök-helyettes tanulmányát arról, hogy a jelenlegi gazdaságpolitika mellett Lengyelország növekedése fenntarthatlan. Pedig a Bloomberg saját előrejelzése szerint 4,1%-os növekedés várható, amely magasabb mint az elmúlt években.

Az OECD és a Világbank is optimista Lengyelország gazdasági növekedését tekintve. Akkor mégis hol vannak a problémák, melyeket a liberális lengyel reformok atyja számonkér a jobboldali kormányon?

Leszek Balcerowicz szerint három megoldás között választhatott a Jaroslaw Kaczynski vezette Jog és Igazságosság pártja 2015-ben:

  1. Dinamikus gazdasági reformokat alkalmaz annak érdekében, hogy fennmaradjon a gyors növekedés. Ehhez külföldi beruházásokra van szükség, hiszen a huszonegyedik század technológiáját csakis így lehet meghonosítani Lengyelországban.
  2. Nem csinálni semmit- kockáztatva ezzel azt, hogy a gazdaság megindul lefelé, hiszen a növekedés korábbi feltételei megszűntek.
  3. Nem csinálni semmit a reformok terén, de ellenreformokat vezet be a lakosság lekenyerezése érdekében.

Balcerowicz szerint ezt a harmadik lehetőség valósult meg: növelték az állam szerepét a gazdaságban, kérdésessé tették a jogrendet, mely fékezheti a külföldi cégek beruházási kedvét. Közben pedig óriási szociális támogatást nyújtanak a családoknak, és ezzel komolyan próbára teszik az államkassza teherbíró képességét. Lengyelország külföldi adósságállománya 50%-ról 53%-ra nőtt – elsősorban a magas szociális kiadások miatt. Az állam megbénította a termőföld piacot és fokozza a befolyását a bank szektorban. Előtérbe kerültek az állami beruházások az iparban és a mezőgazdaságban, holott ezek általában gyenge hatékonysággal működnek, és nem versenyképesek a globális piacon.

Jelenleg szerinte azért pörög a gazdaság, mert a költségvetés nagy pénzeket ad a lakosságnak, de ha ez elfogy, akkor leáll a dinamikus növekedés – jósolja Balcerowicz, aki szerint Jaroslaw Kaczynski példaképe nem más, mint  Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Ehhez képest mind a Párizsban működő Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), mind pedig a Világbank osztja a lengyel kormány optimizmusát. Nem aggódnak a növekedés megszakadása miatt bár problémákat természetesen látnak, de nem ott, ahol Balcerowicz. Mindenekelőtt arra mutatnak rá, hogy kimerültek Lengyelország munkaerő tartalékai, melyek a dinamikus növekedés alapját képezték. Ugyanakkor rámutatnak arra, hogy több mint egymillió ukrán vendégmunkás dolgozik már ma is az országban, és nem kizárt, hogy a brexit miatt néhányan hazatérnek Nagy-Britanniából is.

A Bloomberg megjegyzi, hogy az utóbbi időben kevesen hisznek már a liberalizmusban, mert a nagy pénzügyi válság 2008-2009-ben megrengette a belé vetett bizalmat. Olyan populista pártok kerültek előtérbe, melyek a hazai fogyasztás fellendítésében látják a megoldást. Ezért szavaztak bizalmat a választópolgárok Kaczynski-nak, és ezért van ellenzékben a liberális reformok atyja, Leszek Balcerowicz.

Kína a nyugdíj miatt vásárol be külföldön

0

A kínai központi nyugdíjalap 2100 milliárd jüannal vagyis 317 milliárd dollárral gazdálkodik. 

Túlságosan is nagy a hazai befektetések aránya, ezért diverzifikálnunk kell – magyarázta a South China Morning Post munkatársának exkluzív interjújában Kína egykori pénzügyminisztere, aki a világ legnagyobb pénzügyi alapját menedzseli.

Lou Csi-vej a kínai reformok meghatározó figurája, akinek fontos szerepe volt abban, hogy hazája a globális gazdaság második számú szereplőjévé váljon. A 2100 milliárd jüanos nyugdíjalap kezelése majdnem akkora kihívás, mint pénzügyminiszternek lenni Pekingben, mivel egy

óriási lyuk tátong a kínai nyugdíjrendszeren.

1997 előtt a bérekből nem vontak le nyugdíjjárulékot, miközben a nyugdíjat az állam kifizette. Ugyanis annyira alacsonyak voltak a bérek és a nyugdíjak, hogy az állam nem hozott létre külön nyugdíjkasszát, hanem azt a központi költségvetés részeként kezelte. Aztán az ezredforduló táján megindult a reform: a bérekből elkezdték levonni a nyugdíjjárulékot. Az állam pedig vállalta, hogy feltölti a nyugdíjalapot. Így jött létre a világ legnagyobb pénzügyi alapja, melyet most Kína egykori pénzügyminisztere vezet.

Hszi Csin-ping elnök meghirdette az Új Selyemút programot, amely

Kína befolyásának növelését célozza az egész világon.

Ennek szellemében kíván Lou Csi-vej is befektetni külföldön, de rendkívül óvatos, mert tavaly csak 1,73%-os eredményt ért el. Ám az összkép nem olyan rossz, mert a 2000-es megalakulásuk óta  az éves átlaghozamuk 8,4% volt. Ugyanakkor a külföldi befektetésekhez eltörpülnek belföldiekhez képest: mindössze 6,7%-ot tesznek ki.

Pekingben most ezen az arányon kívánnak változtatni. Mozgásterük van, hiszen a nyugdíjalap elnöke, még amikor a pénzügyminiszteri posztot töltötte be, akkor 20%-ban határozta meg a külföldi befektetések arányát. Ezek kiválasztásánál

“Nagyon odafigyelünk az árfolyamokra”

– hangsúlyozza Lou Csi-vej, aki szerint meg kell nézni, mi történt Oroszországgal, mekkora csapás volt a számukra az olaj árának csökkenése. Szerinte már kilábaltak belőle, de nehéz helyzetben voltak. Ausztrália, amely nyersanyagot szállított a globális piacra, szintén megérezte az árfolyam ingadozásokat.

“Azt gondolom, hogy a jüan/dollár árfolyam stabil marad a jövőben.”

A külföldi befektetések tehát növekedni fognak, de a kínai gazdaságot már nem az export, hanem a hazai kereslet hajtja – hangsúlyozta a világ legnagyobb pénzügyi alapjának elnöke. Szerinte hiba volt az, hogy bár az állam megígérte a nyugdíjalap feltőkésítését, nem végzett teljeskörű munkát.

A feladatot ugyanis leosztotta a tartományoknak, de ők nem lelkesednek a befizetésekért. Vagyis a kínai nyugdíjrendszerben továbbra is fennmarad egy “fekete lyuk”, amely azzal a problémával küszködik, hogy egyre több a nyugdíjra jogosult és relatíve egyre kevesebb a befizető.

Ezzel a problémával szinte minden országban küzdenek a világon. Ezért is kell a világ legnagyobb nyugdíjalapjának tisztes eredményeket produkálnia, hogy a több száz millió nyugdíjas megkapja a havi járandóságát.

A német pénzügyminiszter szerint nem sürgős az euróvezet bővítése

0

Wolfgang Schauble szerint először minden tagállamnak meg kell teremtenie a maga erős valutáját, melyet nem kell állandóan leértékelni a versenyképesség érdekében.

Görögország példájára hivatkozva a német pénzügyminiszter, aki az ARD televíziónak nyilatkozott, hangsúlyozta, hogy a “belépéshez minden tagállamnak először is teljesíteni kell a feltételeket!”

Korábban Jean-Claude Juncker arról beszélt az unió helyzetéről szóló hosszú elemzésében, hogy végülis minden EU tagállamnak be kell lépnie az eurózónába.

Ezzel szemben Schauble német pénzügyminiszter rámutatott: Dániában és Svédországban népszavazás utasította el az eurót, tehát ott nem lehet elvárni a belépést. Ami a többi tagállamot illeti, ott az a fontos, hogy rendbehozzák a saját pénzügyeiket. Különben fennáll a veszélye annak, hogy megismétlődik a görög adósságválság. 

Macron francia elnök egységes európai költségvetést szeretne és azt, hogy az eurozóna vállalja át a tagállamok adósságát. Ezt Schauble német pénzügyminiszter a leghatározottabban elutasította.

“A közös adósság méreg lenne Európának!”

– hangsúlyozta Európa legerősebb államának pénzügyminisztere. Franciaországnak és Olaszországnak hatalmas adósságai vannak. Mindkét állam képtelen arra, hogy csökkentse ezt. Bár az eurozóna alapkövetelménye az, hogy a költségvetés hiánya nem haladhatja meg a 3%-ot, de ezt sem a franciák sem pedig az olaszok nem teljesítik. Németországnak az esze ágában sincsen, hogy átvállalja a gyengébben teljesítő eurozóna államok pénzügyi problémáit.

Macron francia elnök abban bízik, hogy ezt csak a választási kampány idején mondják a német vezetők a közvélemény megnyugtatására. Később azonban hajlanak a közös megoldásra annál is inkább, mert a közös pénzügyminiszter bizonyosan német lenne. A választásokat szeptember 24-én tartják Németországban, ahol valószínűleg utána is Merkel kancellár alakíthat kormányt. Jelenleg Angela Merkel kancellár álláspontja is az, hogy elég jól mennek a dolgok az Európai Unióban. Nincsen tehát szükség olyan nagyszabású reformokra mint amilyeneket Macron francia elnök és Jean-Claude Juncker a brüsszeli bizottság elnöke akar.

Tíz éve történt – Leleplezte a pénzügyminiszter fiát a Magyar Nemzet

0

2007. augusztus 17-én a Független Hírügynökség beszámolt arról, hogy a Magyar Nemzet egy rejtett kamerás felvételre hivatkozva azt írta, hogy Veres János pénzügyminiszter egyik fia 300 ezer forintot kért a nyírbátori AzFeszt nevű rendezvény egyik büfésétől.

A Fidesz választ vár Veres János pénzügyminisztertől: helyesnek tartja-e azt a gyakorlatot, hogy állami cégek az ő választókerületében a fiai által szervezett fesztivált szponzorálnak. Az ellenzéki párt helyettes szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzetben megjelent cikkre utalt, amely beszámol a nyírbátori Amatőr Zenekarok Fesztiváljáról (AzFeszt), annak szervezőiről és az ott történtekről.

Cser-Palkovics András szerint eddig is tudni lehetett, hogy az új arisztokrácia kormánya olyan politikát folytat, amely egy szűk csoportnak kedvez, számukra próbálnak újabb előjogokat és kiváltságokat szerezni. Jó példa erre az a nyírbátori fesztivál, amelyet Veres János pénzügyminiszter két fia szervezett. A fesztivállal kapcsolatban érdekes és megdöbbentő hírek láttak napvilágot, a rendezvényen fizikai erőszak és fenyegetés is történt – mondta az ellenzéki párt helyettes szóvivője.

Cser-Palkovics András azt is kifogásolta, hogy a fesztivált állami tulajdonú szervezetek és cégek is támogatták, mint például a Táncsics Alapítvány, a Szerencsejáték Zrt. és az Magyar Villamos Művek Zrt. A Fidesz helyettes szóvivője elmondta: információik szerint a helyi, szocialista vezetésű önkormányzat ingyen biztosította a helyszínt.

Az ellenzéki politikus közölte: várják Veres János válaszát, hogy valósak-e ezek a hírek és hogy helyesnek tartja-e azt a gyakorlatot, miszerint állami cégek a kormány egyik tagjának választókerületében a fiai által szervezett fesztivált támogatják.

A Magyar Nemzet pénteki számában írt arról, hogy egy rejtett kamerás felvétel szerint a pénzügyminiszter egyik fia 300 ezer forintot kért a nyírbátori AzFeszt nevű rendezvény egyik büfésétől. A pénzért cserében felajánlotta, hogy a – nekik konkurens – vendéglátóst békén hagyják, és engedik dolgozni a fesztiválon. A lap szerint tavaly nem fizetett a büfés, ezért nem engedték kinyitni a fesztivált szervező Veres-fivérek. Ezt úgy oldották meg, hogy a helyszínre hívták a rendezvényt biztosító, a lap szerint MSZP-s kötődésű biztonsági cég embereit.

Veres János pénzügyminiszter a cikkre úgy reagált, hogy felháborítónak tartja az újság újabb támadását, amelyhez családtagjait is felhasználta. Szerinte a rejtett kamerás felvételt alattomosan rögzítették és összevágták, így az azon hallható beszélgetést egyoldalúan, hamis színben tűntették fel. A pénzügyminiszter a valótlan állítással szemben jogi lépéseket tervez – olvasható Veres János pénteki közleményében.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK