Tíz éve történt: Demszky szerint nem csúszik a négyes metró befejezése

0
819

A Fővám téri állomás kivitelezése csúszik, nem lesz kész 2008 augusztusáig, de a metró befejezésének 2011 júniusi határideje tartható – mondta Demszky Gábor akkori főpolgármester a Független Hírügynökség 2007. december 14-ei tudósítása szerint.

A megbeszélés alapján a főváros írásban várja a kivitelező javaslatait arról, hogyan kezelhető a Fővám téri csúszás, illetve hogyan lehet betartani a határidőket, mert a fúrópajzs a tervezett ütem szerint halad – mondta Demszky Gábor. A főpolgármester szerint az unió kérésére tartalékidőt kellett biztosítani a 4-es metró építésénél, ezért

a 2010-es véghatáridőt 2011 júniusára módosították, ami tartható.

Nem ez volt az első eset, hogy feszültté vált a viszony a főváros és a több budapesti beruházásban is részt vevő Hídépítő Rt. között. Előtte nyáron a főpolgármester élesen bírálta a céget, illetve vezérigazgatóját az alsó rakpart építésének csúszása miatt. A munkát végül időben elvégezte a cég, a vezérigazgató viszont utána távozott.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .