Tíz ellenzéki szövetkezett

0
1318
Forrás: Facebook/Botka László

Tíz megyei jogú város polgármestere kötött szövetséget. Ez a Szabad Városok Szövetségének lehet alapja, illetve része.

Tíz megyei jogú város polgármestere kötött szövetséget hétfőn – tudatta Facebook-oldalán Botka László. Ahogyan fogalmazott,

„hazánk jövője érdekében”

tették. Közös értékek és stratégia mentén az a célunk, hogy Magyarország igazságos, szolidáris és szabad otthona legyen minden magyarnak.

Az aláírók, a képen balról: Csőzik László (Érd), Márki-Zay Péter (Hódmezővásárhely), Botka László (Szeged), Péterffy Attila (Pécs), Nemény András (Szombathely), Szücsné Posztovics Ilona (Tatabánya), Fekete Zsolt (Salgótarján), Veres Pál (Miskolc), Mirkóczki Ádám (Eger),   Pintér Tamás (Dunaújváros).

Ez az a tíz megyei jogú város, amelyekben az októberi választáson – Szeged kivételével – az addigi fideszes helyett ellenzéki városvezetőt (és testületet) választottak. Korábban Karácsony Gergely javasolta, hogy hozzák létre a Szabad Városok Szövetségét. Csőzik László a Klubrádióban azt mondta, hogy ez a megállapodás része lehet ennek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .