„Tisztelt” „miniszterelnök” „úr”

0
562

Ezzel a címmel jelent meg Kustán Magyari Attila jegyzete a kolozsvári Maszol-ban, a román miniszterelnök székelyeket fenyegető nyilatkozata kapcsán: „Olvasom, hogy a székelyeket, egészen pontosan a székely zászlókat felhúzó székelyeket fel szeretné aggatni. Nosza. Csak nem esett a GDP? Akkor szokott a politika kirohanni a jobbszélre, amikor hanyatlik a gazdaság. Nézze csak meg közvetlen szomszédjainkat.”

A szerző szerint az a baj a román kormánnyal, hogy „gyorsan tanulnak, de csak a hülyeséget. A finn oktatási modellt bezzeg nem sikerül importálni, de a sorosozást meg boszorkányüldözést seperc alatt átveszik.”

Kustán Magyari Attila azt írja, hogy

ideig-óráig el lehet játszadozni az etnikai háborúkkal.

Majd a világ robotizál, mesterséges intelligenciát fejleszt, űrt hódít, oktatást fejleszt és olyan betegségeket tesz gyógyíthatóvá, amibe húsz éve belehaltunk. „Nekünk itt Romániában, nekünk magyaroknak, székelyeknek, románoknak mindezzel nincs dolgunk. Ezt az állapotot hivatott az ön kocsmaízű nyilatkozata fenntartani és félő, hogy a magyar részről is jó pár olyan megnyilvánulás következik, amelyek csak azért mennek bele a játékba, mert addig sem térhetünk a tárgyra. Merthogy nekünk itt meg kell oldani a világ legfontosabb problémáját, a román–magyar ellentétet.”

Végül a Maszol publicistája arra kéri olvasóit, hogy

se a román miniszterelnöknek ne dőljenek be, se a magyar változatainak.

„A kérdés sosem az, hogy kiket rekesztenek ki, hanem hogy kirekesztenek-e. Ezt gyakran hajlamosak vagyunk elfelejteni, és a tele szájjal cigányozás meg buzizás mellett felkapjuk a fejünket, ha bejön a kocsmába a saját tükörképünk, és minket szid.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .