Tippek, hogy sikerélmény legyen a szállítmányozás

0
782
FH

Számos iparág tevékenységéhez elengedhetetlen az áruk rendszeres szállítása. Arra is van példa, hogy egy cég csak alkalmanként vesz igénybe ilyen szolgáltatást. Néhány alapvető ismérvet mindkét esetben érdemes előre meghatároznunk, hogy nyűg helyett rutinfeladat legyen a szervezés, továbbá így rögtön eldőlhet a szállítmányozás módja is.

Kiscsomagos vagy raklapos?

Míg egy számítástechnikai webáruház kisebb csomagjait zömmel futárcégek szállítják ki, addig egy lakberendezési cikkeket, esetleg építőanyagokat gyártó, forgalmazó vállalat működése nagyobb küldeményeket feltételez. Ezek leggyakrabban raklapra rendezve, teherautón jutnak el a rendeltetési helyükre.

Közvetlen kézbesítés vagy gyűjtőszállítmányozás?

Ezt a paramétert több tényező befolyásolja. Ha egy szállítmány a jármű teljes rakterét kitölti, vagy ha fontos az azonnali kézbesítés, akkor a szállítmányozás a feladótól egyenesen a címzetthez történhet. A gyűjtőszállítmányozás esetében több feladó küldeményei tesznek ki akkora mennyiséget, amellyel optimálisan kihasználható a szállítókapacitás.

Hogyan válasszunk szállítmányozó partnert?

A szállítmányozás specifikus tudást igénylő tevékenység, emellett ugyanakkor az átlátható működés és a megbízható, tőkeerős vállalati háttér is fontos. A raklapos küldemények továbbítására szakosodott Raben Group több mint 90 év tapasztalatával, teljes európai lefedettséggel, innovatív szolgáltatások és digitális megoldások egész sorával áll megbízói rendelkezésére.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .