Tiborcz-illetéket javasol az LMP

0
425

A szabálytalanul felvett uniós fejlesztések kárösszegének megfizettetését, “Tiborcz-illeték” kivetését fogja javasolni az LMP – mondta el a Független Hírügynökségnek Hadházy Ákos. A párt társelnöke a visszaéléseket elkövető cégektől, magánszemélyektől szedetné be az utóbb visszafizetett EU-támogatásokat.

Törvényjavaslatot fog benyújtani az LMP. Ebben azt javasolják, hogy a parlament fogadjon el egy jogszabályt – ahogyan Hadházy nevezte: Tiborcz-illetéket – arra az esetre, ha az Európai Unió utóbb szabálytalannak ítél egy fejlesztést és emiatt visszakér pénzt. Ezt az összeget

azok a cégek, illetve természetes személyek fizessék meg,

amelyek és akik miatt kára keletkezik az országnak.

Hadházy Ákos persze maga se hiszi, hogy a fideszes többség megszavazza a törvényjavaslatot.

Az LMP-s politikus, korábban szekszárdi Fidesz-képviselő megelégedéssel vette tudomásul, hogy városának Elios-ügyében az EU Csalás Elleni Hivatala bizonyítékként fogadta el azt a hangfelvételt, amelyet ő készített 2012. nyarán arról, hogy az Elios megbízottja a közvilágítási pályázat megjelenése előtt fél évvel tájékoztatta a város akkori polgármesterét, Horváth Istvánt a készülő lehetőségről, ahogyan ezt a 24.hu csütörtökön megírta.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .