Tesztelni, tesztelni, tesztelni

0
1296
Facebook

John Ioannidis vezetésével a Stanfordi Egyetem kutatói egy tanulmányban megvizsgálták az új koronavírussal fertőzött emberek halálozási arányát.

A Stanford kutatói a Facebookon keresztül a kaliforniai Santa Clara kerületben kutatási résztvevőket kerestek és 3300 embert találtak, akikben a vérét koronavírus ellenanyag jelenlétét vizsgálták.

Ennek eredményeként azt találták, hogy

az alanyok körülbelül 4,1 százaléka volt fertőzött – több mint 85-szerese annak, mint amit a hivatalos számok tartalmaznak.

A hivatalos adatok csak 956 esetet jelentettek. Az extrapoláció során a kutatók legfeljebb 81 000 fertőzéses esethez jutnak. Ez a szám óriási hatással lenne a régió halálozási arányára.

Ennek megfelelően csak 0,12–0,2% lenne a valós halálozási arány  amely valójában megfelelne az influenza járványok okozta halálozási aránynak.

Egy másik tanulmányban azt vizsgálták, hogy mekkora a halálozási arány a 65 évnél fiatalabb és járulékos vagy krónikus betegségben nem szenvedő emberek között a halálozási arány. A vizsgált 11 ország mindegyikében 2020. április 24-ig legalább 800 COVID-19 haláleset történt, és amelyek információval rendelkeznek a 65 év alatti emberek halálozásainak számáról ( Az adatok 11 európai országról, Kanadáról és 12 amerikai államról álltak rendelkezésre.)

Eredmények

A 65 évnél fiatalabb személyek az összes COVID-19 haláleset 4,8-9,3% -át teszik ki 10 európai országban és Kanadában, 13,0% -ot az Egyesült Királyságban és 7,8–23,9% -ot az Egyesült Államokban.

Európa 10 országában a 65 évesnél fiatalabb korosztályban 36–84-szer alacsonyabb a COVID-19 halálozási kockázata, mint a 65 éves vagy annál idősebbeknél. Az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban 14–56-szor alacsonyabb a kockázata.

Következtetések

A 65 évesnél fiatalabb emberek rendkívül alacsony kockázattal jár a COVID-19 fertőzés.

Még a pandémiás epicentrumokban is csupán a gépjármű balesetek halálozási arányával azonos!

Végső konklúzió

A pandémia kezelésekor elsősorban a magas kockázatú idős emberek védelmére kell kidolgozni hatékony összpontosító stratégiákat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .