Teleki: a cigányság meg fogja büntetni a Fideszt

0
2246

A cigány értelmiség háromnegyede Soros Györgynek köszönheti diplomáját, ezért Farkas Flóriánnak inkább bocsánatot kéne kérnie tőle – mondta a FüHü-nek Teleki László. A szocialista politikus szerint a cigányság most a Fideszt fogja megbüntetni.

Felháborodott Farkas Flórián nyilatkozatán az MSZP ismert cigány politikusa. A Fidesz-szövetséges Lungo Drom vezetője azt mondta a Magyar Hírlapban, hogy akik „az úgynevezett Soros-tervet támogatják, úgyszólván ellenségei a hazai romák ügyének is”.

Teleki László inkább bocsánatkérést vár Farkastól, mondván a hazai

cigány értelmiség 75-80 százaléka Sorosnak köszönheti diplomáját,

ezzel szemben a Fidesz-képviselő politikus soha semmit sem tett azért, hogy a cigányok minél nagyobb számban bejussanak a felsőoktatásba.

Farkas Flórián azt is állította, hogy „a cigányság csak a Fideszre hajlandó szavazni, hiszen a Fidesz az a párt, amelyik vállalta az ügyünket”. A cigányok ugyanúgy szavaznak más pártra is – szögezte le Teleki. Arra

nincs adat, hogyan oszlanak meg a cigányok szavazatai

– tette hozzá, és azt is elismeri, hogy e kisebbségi társadalmi réteg gyakran a többség véleményét követi szavazáskor.

A szocialista politikus biztos abban, hogy – amiként hét éve a szocialistákat – a cigányság meg fogja büntetni a Fideszt jövő tavasszal. A kormány szociális intézkedései, a közoktatásban a korhatár leszállításra 16 évre mind sújtják a cigányságot, pár év múlva újabb több tízezer olyan cigány fiatal lesz, akik segélyre szorulnak – mondta Teleki László.

Az ellenzéki parlamenti képviselő azt tapasztalja, hogy

megváltozott a hangulat

a cigányság körében, és bízik abban, hogy a fülke magányában ez a voksokban is meg fog nyilvánulni. Persze ő is tudja, hogy a fideszes polgármesterek ezúttal is megpróbálják befolyásolni a kiszolgáltatott cigányokat a szavazáskor.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .