A kormányhoz lojális bírákat kerestetett a Lokállal az Együtt

0
1030

2016 júniusa óta a kormányhoz igen közeli Lokál váltotta a Metropolt az utcákon és az aluljárókban. Az ingyenes lap jól teljesít, ami elsősorban annak köszönhető, hogy dőlnek hozzá az állami hirdetések. Most azonban nem biztos, hogy a tulajdonos megdicséri őket.

A napokban ugyanis érdekes szövegű hirdetés jelent meg a Habony Árpádhoz köthető újságban.

„Magyar bírói testületekbe keresünk főállású bírókat, akik képesek a lojális munkavégzésre, irányított csapatmunkára, kreatív jogértelmezésre. Jogi végzettség hiánya nem akadály.”

A hirdetők mindemellett feltételként szabták a nemzeti konzultációban való részvételt és a 2010 után szerzett közhivatali tapasztalatokat, de

kizáró ok az önálló gondolkodáson alapuló igazságérzet

és a 2010 előtt vállalt közhivatali tisztség.

Magára valamit is adó, a szakmáját alapfokon ismerő és kissé figyelmes hirdetésszervező persze azonnal gyanakodni kezdett volna, kiszúrja, hogy itt valami nagyon bűzlik, és átvágás minősített esetének fennforgásával állunk szemben.

A Lokálnál azonban a jelek szerint olyan hirdetésszervezők dolgoznak, akik csak nemrég kezdték a szakmát, és annyira fiatalok, hogy minden mesét elhisznek. Persze, az sem kizárt, hogy nem a szakmai tudás hiányzik a Lokálnál, hanem úgy gondolták, hogy igaza volt a néhai Vespasianus római császárnak, aki a római utcai vécék megadóztatását azzal indokolta, hogy a pénznek nincs szaga.

A különös hirdetést amúgy az Együtt adta fel, arról nincs hír, hogy kaptak-e valami kedvezményt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .