Szlovák pénzügyminiszter: Robert Fico egy korrupt tolvaj

0
1045
pravda

50 ezer eurót loptak el a szlovák ex miniszterelnök Robert Fico irodájából, de ő nem jelentette az esetet a rendőrségen, mert nehéz lett volna igazolni a pénz eredetét.

„Robert Fico minden választójának hiányozna 50 ezer euró, mert ők tisztességesen megdolgoztak érte. Robert Ficonak viszont nem hiányzott, mert ő egy korrupt tolvaj! Világos, hogy lopott pénzről van szó!”

– jelentette ki Igor Matovic, aki korábban maga is Szlovákia miniszterelnöke volt, jelenleg pedig ő a pénzügyminiszter Pozsonyban.

Az ügy előzménye az, hogy kínos videók kerültek napvilágra Robert Fico ex miniszterelnökről, aki jelenleg ellenzékben van. Abba a válságba bukott bele, melyet ő okozott: Szlovákiában meggyilkoltak egy oknyomozó újságírót, aki Fico korrupciós ügyei után vizsgálódott. A gyilkosok, akiket nemrég el is ítéltek, az újságíró kedvesét is megölték, hogy eltüntessék a nyomokat. Amelyek egészen magasra vezethetnek. Jelenleg egy Ficohoz közelálló oligarchát gyanúsítanak a gyilkos merénylet megszervezésével.

Kleptokrácia, oh…

Marine Le Pen asszony, akit Orbán Viktor miniszterelnök vörös szőnyegen fogadott a Karmelita kolostorban, a migráció elleni magyar megoldásokat ajánlotta Macron francia elnök figyelmébe.

Válaszul Macron pártjának szóvivője kleptokráciának minősítette a nemzeti együttműködés magyar rendszerét.

Orbán kormánya azért nem jut uniós pénzekhez, mert Brüsszel tart attól, hogy Orbán, a családja vagy a hozzá hű oligarchák nyúlják le a pénzeket.

Jelenleg Emmanuel Macron az Európai Unió legbefolyásosabb politikusa miután Angela Merkel nyugdíjba vonul. A francia elnök igyekszik az örökébe lépni mint az Európai Unió belső konfliktusainak elsimítója. Macron figyelmét nyilvánvalóan nem kerülte el, hogy Orbán legfőbb ellenlábasát fogadta államfőhöz méltóan Budapesten. Lelke mélyén persze Macron örülne, ha Marine Le Pen lenne ismét az ellenfele az elnökválasztáson, mert neki jóformán semmi esélyt nem adnak a közvélemény-kutatások Franciaországban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .