A szilveszter negatív mérlege

0
806

Az idén kevesebben kerültek kórházba túlzott alkoholfogyasztás miatt, ugyanakkor hárman könnyebben megsérültek a petárdázás következtében. Közlekedési balesetek is voltak szép számmal, s a bűnözők sem pihentek.

 

Nem csak a petárdák sokak számára rémisztő, még többek számára irritáló sorozatainak a hangja okozott bosszúságot szilveszter éjjelén Magyarországon (a megrémült állatokról, az elcsavargott kutyákról már nem is szólva), ezúttal sem úsztuk meg sérülés nélkül. Ezen termékek felhasználásához kapcsolódóan 3 könnyű sérüléssel végződő baleset jutott a rendőrség tudomására, az egyik, hogy Százhalombattán tűzijáték repült egy 8 éves kislány arcának, könnyű sérülést szenvedett. Pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt 2017. december 31-én 12 óra és 2018. január 1-jén 6 óra között 15 esetben 12 személlyel szemben indított eljárást – olvasható a rendőrség összesítésében.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök 27 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 12 súlyos és 15 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 121 személyt fogott el, közülük 19 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 80 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 139 személyt állítottak elő, köztük 58 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 12 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 100 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén 2017. december 31-én 0 óra és 2017. december 31-én 24 óra közötti időszakban a rendőrök 18 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron.

A rendőrök és a katonák 30 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon, további 1 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Alkoholmámorban
A megszokottnál kevesebben, de a mostani szilveszteren is csaknem hetvenen kerültek kórházba a túlzott alkoholfogyasztás miatt a fővárosban – olvasható az MTI-ben. Az éjszaka folyamán a kórház sürgősségi osztályára 19 beteg érkezett, többségük fiatal, ketten 18 éven aluliak voltak. A Péterfy Sándor utcai kórházba mintegy ötvenen kerültek be a mértéktelen alkoholfogyasztás miatt. Ott még Újév reggelén többen a kórházban voltak, de ők sincsenek súlyos állapotban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .