Szexmaffia a börtönökben: óvadékkal kényszerítenek prostitúcióra

0
1015

Lánykereskedők szerzik meg a börtönben lévő fiatal nők adatait az óvadékrendszert kihasználva az Egyesült Államokban, aztán prostitúcióra kényszerítik őket.

A 9,5 milliárd dolláros amerikai szexipar egyik legnagyobb üzlete a börtönökben zajlik, írja a Guardian, amelynek oknyomozó riporterei utánajártak annak, hogy az előzetesben lévő, ítéletre váró nők helyzetét miképp használják ki a maffiózók és lánykereskedők. A módszer nem túlságosan bonyolult:

nyilvános adatbázisokból megszerzik a fiatal nők adatait,

akiknek azután kedvezményeket ajánlanak, ha cserébe „munkát vállalnak” náluk. A kényszerhelyzetben levő nők közül sokan igent mondanak, ugyanakkor azt nem mondják el nekik előre, hogy valójában prostituáltnak adják el őket. A rabok között is vannak, akik a szexmaffiának dolgoznak, ők is megkörnyékezik a fiatal nőket.

A Guardian vizsgálata szerint az is kiderült, hogy több esetben a hatóságok is meglehetősen készségesek voltak a fiatal nők adatainak kiszolgáltatásában, miközben ők

semmit nem tudnak arról, hogy árucikként kereskednek velük.

A legtöbb lánykereskedő az óvadékrendszert használja ki: a maffia leteszi a pénzt a nők helyett, de cserébe elvárja, hogy a kedvezményezett prostituáltként dolgozzon. Ha nemet mond, akkor mehet vissza a börtönbe.

A prostitúcióra kényszerített nőket aztán egy-egy házba zárják, ha pedig nem keresnek elég pénzt, akkor

brutálisan meg is verik őket.

Az Egyesült Államokban 1,2 millió nő van börtönben. Nekik nem is nagyon van hova fordulni segítségért, az a néhány szervezet, amely foglalkozni tudna az ügyükkel, inkább csak a keleti és nyugati párti államokban működik, egy volt ügyész szerint viszont minden államban találni hasonló példákat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .