A szerb vámos esete a Ming-dinasztia pecsétjével

0
935

Napok óta meglehetősen bizarr történet kering a Facebookon arról, hogyan tette lóvá egy bizonyos Darko Vidić a szerb vámosokat, miután azok nem engedték be a Kínából rendelt árut, mert annak számláján nem volt pecsét. Vidić hiába bizonygatta igazát, hiába akarta szabályos módon megvámoltatni áruját, a vámosok hajthatatlanok maradtak.

A Vajdaság Ma írta meg, hogy Vidić ezért lemásolta az internetről a kínai Ming-dinasztia (1368-1644) pecsétjét, majd ráapplikálta a dokumentumra. Ezután a vámosok elvámolták az árut és beengedték az országba.

“Ott ültem a vámon és a vámos nem akarta beengedni az árut, mert a Kínából küldött számlán nincs pecsét.

Ők egyszerűen nem használnak pecsétet.

Kína a 21. században van. A vámos a szerbiai illetékes minisztérium előző nap adott magyarázatától sem lett belátóbb. Azt mondta, idézem: ‘A kormányfő asszonyod vámolja el’”, írta Vidić és hozzátette, „a vámosok az ország legkorrumpáltabb alkalmazottjai“.

„És ilyenkor az ember mit tehet? Nem juthat pecséthez, mert a kínai már nem használ pecsétet, a dölyfös vámos meg nem enged a negyvennyolcból. Így hát nem marad más, mint leszedni a netről a Ming-dinasztia pecsétjét, Photoshoppal egy kicsit megdolgozni, rátenni a számlára és a vámos szalutál. Őrült Szerbia!“, írta bejegyzésében Darko Vidić.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .