Szél: Werbernek nem jár sikerdíj

0
959
Szél Bernadett társelnök, Ungár Péter és Csárdi Antal, országgyûlési képviselõk az LMP kétnapos kongresszusán Székesfehérváron 2018. május 26-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az új elnökség már foglalkozik a Werber-üggyel, mondta Szél Bernadett arról, hogy a kampányguru szerint több mint tízmillió forinttal tartozik neki az LMP.

A magyarnarancs.hu számolt be arról a két levélről, amelyekben a kampányban az LMP-t segítő, majd a pártot még a választások előtt hirtelen otthagyó Ron Werber ügyvédje arról ír, hogy elszabotálta a kampányt a párt és nem fizették ki a tanácsadó járandóságát.

A márciusban kelt levelek szerint a párt vezetése rendszeresen megkerülte Werbert olyan ügyekben, melyek irányításával eredetileg őt bízták meg, halogatták a fontos döntéseket

„kulcsfontosságú kampányeseményeket téve középszerűvé, hatástalanná, sőt, néhány esetben kontraproduktívvá“.

Werber ügyvédje szerint a közös munka ellehetetlenítése mellett több mint 10 millió forintot nem fizetett ki a tanácsadónak a párt. A Magyar Narancs úgy tudja, hogy egyik levélre sem válaszolt az LMP.

Szél Bernadett minderre hétfőn este a Hír TV Egyenes beszéd című műsorában úgy reagált, hogy Ron Werber magára hagyta őt a kampány utolsó heteiben, ezért ebben a helyzetben „ambivalens dolog” sikerdíjat követelni.

Arról is beszélt, hogy pontosan nem tudja, miért hagyta ott az LMP-t Werber, mert nem ő tartotta a kapcsolatot vele, de valószínűleg nem volt elégedett azzal, ahogy a párt kampánya ment. Szél szerint viszont szó sem volt arról, hogy elszabotálták volna Werber tanácsait. Amivel egyetértett a párt vezetése, azt megcsinálták, amivel nem, azt pedig nem. Szél Bernadett hangsúlyozta, hogy ő maga is ragaszkodott ahhoz, hogy a pártnál legyen a végső döntés joga a kampánnyal kapcsolatban. Arra is utalt, hogy voltak olyan tanácsai Werbernek, amelyeket anyagi vagy más korlátok miatt nem tudtak megvalósítani. Szerinte ezt egy tanácsadónak tudomásul kell vennie.

„Nekem a kampányfinisben nem az volt a dolgom, hogy Ron Werberrel levelezzek”

– mondta arról, hogy a vitás kérdésekről nem ért rá tárgyalni a tanácsadóval. Azt mondja, neki is át kell nézni, hogy pontosan mi történt, mert nem Werber távozásával foglalkozott a választások előtt, hanem a választókkal.

A pénzzel kapcsolatban elmondta még, hogy havidíjat kapott Werber, emellett pedig egy nagyobb összegű sikerdíjban állapodtak meg. Ez lett volna az a bizonyos több mint 10 millió forint, de Szél szerint ez a pénz nem jár Werbernek, miután otthagyta a pártot. Többször is hangsúlyozta, hogy maga a tanácsadó mondta azt, hogy egy kampányban az utolsó hetek a legértékesebbek, miközben ő maga pont akkor nem volt jelen.

Szél azt is hozzátette, hogy mivel szigorú gazdálkodást folytat a párt, egyébként ki tudnák fizetni Werbert, ha mindenképpen szükséges lenne.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .