Simicska nem ad el semmit

0
2597
Forrás: Pixabay

„Egy amerikai közvetítővel tárgyalt teljes médiabirodalma eladásáról Simicska Lajos unokaöccse, Nagy Ajtony Csaba ügyvéd. Ő egyébként a Simicska-féle Index egyik igazgatósági tagja. Egy budapesti kávézóban találkoztak. Úgy tudjuk, Simicska könyörgött, hogy ne nyilvános helyen legyen a találkozó, de az amerikai közvetítő nem akart Simicska veszprémi házában tárgyalni.

 

Mint közismert, Simicska médiumai óriási, többmilliárdos veszteséggel működnek. Az idei finanszírozási hiány eléri a 3 milliárd forintot. A Hír TV, a Lánchíd Rádió, az Index és a Magyar Nemzet szinte biztos, hogy a választások után már nem Simicskáé lesz. Simicska Lajos ismerősei körében néhány hete már azt mondogatja: lehetetlen nyerni, ráadásul Vona Gáborban sem bízik annyira, mint korábban, és minden bizonnyal ő maga is Amerikába készül távozni.” – a hír, ami csütörtök délután megjelent az origo.hu-n. A történet igazán rejtélyes, szappanoperába való, amint éppen kihallgatják egyrészt Simicska könyörgését, másrészt a kávézóban tárgyaló unokaöcs szavait.

A Független Hírügynökség munkatársának nem volt ilyen szerencséje, nem tudott kihallgatni senkit, viszont tudott beszélni a médiatulajdonos legbelsőbb köreihez tartozó vezető személyiséggel. Ő azonban mesébe illőnek tartja az origo írását, elmondta: természetesen semmi nem igaz az egészből. Mindazonáltal, egy pillanatra a politikához lépve, a fuhu.hu-nak is sikerült pár hete magával Simicska Lajossal szót váltania, abból a beszélgetésből éppen az derült ki, hogy a volt Fidesz pénztárnok, meggyőződéssel állította, hogy a Fidesz el fogja veszíteni a választásokat, és győzelmi esélye leginkább a Jobbiknak van. Visszatérve a média portfólióra: a portálunkat tájékoztató vezető kijelentette: semmilyen szándék nincs az eladásra, s fogalma sincs, milyen céllal tette közzé fals információit az origo. Nincs kizárva, hogy egyfajta kormányzati manőver a közlés, de hogy kit és hogyan akarnak megzavarni vele, az nehezen érthető. Ha ugyanis igaz lenne az állítás, miszerint az amerikai vevő komoly szándékkal érkezett, akkor az vajon miért okozna pánikot, vagy keltene aggályokat a munkatársi körökben? Mindenesetre, mondta forrásunk, hamarosan ki fog derülni, miként építik tovább a történetet, mi az a hátsó szándék, ami a hamis hír gyártóit vezette.

„A hír nulla igazságot tartalmaz” – foglalta össze mondanivalóját a Független Hírügynökséget tájékoztató médiavezető.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .