Schmidt Máriánál Matolcsy György az év embere

0
480

Józan ésszel azt gondolnánk, hogy az év embere címre azok közül választanak, akik valami jót tettek a hazájukkal, a világgal. Mindenki másnál több gólt lőttek, gyorsabban futottak, vagy éppen elsőként csaptak a célba a medencében. Hasznot hoztak az országnak, növelték nemzetközi tekintélyünket, esetleg felfedezték egy gyógyíthatatlan betegség ellenszerét..

A nemrég Schmidt Mária tulajdonába került Figyelőben Matolcsy György, az MNB elnöke lett az év embere. Matolcsy György vezetése alatt gazdasági növekedés szempontjából lemaradtunk Szlovákia és Lengyelország mögött, Románia utolért, az államadósság ellen meghirdetett küzdelem pedig elbukott.

Mindemellett az év NER-embere a jegybankot és annak alapítványait puszta kifizetőhellyé silányította. A Magyar Nemzeti Bank teljesen átláthatatlanul, ellenőrizhetetlenül működik. Matolcsy úgy szórja a pénzt, ahogy neki tetszik: legyen szó barátnőjének, illetve a legfőbb ügyész családtagjainak juttatott zsíros fizetésekről, luxusingatlanok megvásárlásáról, vagy éppen méregdrága jamaicai luxusutaztatásokról.

Matolcsy György nem azt bizonyította, hogy ő az év embere, hanem azt: alkalmatlan jegybanknál betöltött pozíciójára.

Forrás: Együtt/FüHü.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .