Santa Cruz de Tenerife – A Kanári-szigetek festői városa

0
1383
FH

Santa Cruz de Tenerife az a hely, amire igazán kíváncsi vagy? Megmutatjuk, hogy mitől ennyire különleges és festői a Kanári-sziget ezen része!

A Kanári-szigetek második fővárosának számító Santa Cruz de Tenerife egy festői város az Atlanti-óceánon. A település lakossága 220 ezer fő, azonban a környező körzet miatt nagyjából 423 ezren tartoznak ide. Az egyik legszebb része a hatalmas kikötő, amely az egyik legnagyobb ezen az óceánon. De vajon mitől ennyire érdekes, miért érdemes nyaralást szervezni ide? Cikkünkben bemutatjuk ezt a varázslatos helyet!

A földrajzi elhelyezkedése

Santa Cruz de Tenerife a sziget északkeleti részén terül el, amelynek szomszédos települései La Laguna és El Rosario. A viszonylag nagy részen található város kiterjed az Anaga-hegység keleti felére is, ami viszonylag ritkán lakottnak számít. A 150 km2-es fővárosnak is számító Santa Cruz tengerszint feletti magassága mindössze 4 méter, így szinte teljesen egy síkban található az óceánnal.

A történetéről röviden

A város területe a guancsok korában még az Anagai Királysághoz tartozott, később azonban Spanyolország részévé vált. Többször történt partraszállás, azonban a szigeten és Santa Cruzban szinte mindig csend és béke volt. A kereskedelem csak a 17. században kezdett elvirágozni, ekkor épültek meg a kikötő első mólói is. Fővárosnak 1833-ban kiállították ki, azóta pedig ez az egyik legnagyobb település a Kanári-szigeteken.

Mit érdemes megnézni Santa Cruz-ban?

Az első és legszebb látványosság kétségkívül a keleti-nyugati irányban elhúzódó sétálóutca, a Rambla de Santa Cruz. A hatalmas fákkal körülvett területen kávézók és üzletek várják a turistákat és a helyieket egyaránt. Mindenki imádja, hiszen nyugodt, csendes, szellős, ráadásul egy helyen találhatunk meg mindent.

A város közepén található továbbá bikaviadal egykori arénája, ahol már nincsenek ilyen harcok, a hely mai napig működik. Többek között koncerteket és egyéb előadásokat lehet megtekinteni. Nem messze innen a bevásárlóutca húzódik, ahol nemzetközi márkák termékeit és számos helyi árust tekinthetünk meg.

Nem szabad megfeledkezni a festői Iglesia de Nuestra Senora de la Concepción templomról és annak tornyáról sem, amely a főváros egyik jelképe. Korábban innen figyelmeztették a lakosságot az esetleges kalóztámadásokra.

Aki pedig egy kicsit eltávolodna a belvárosi résztől, annak remek lehetőséget nyújt a nagyjából 7 km-re fekvő, helyi ösvényeken elérhető halászfalu, San Andrés. Itt nagyjából 3500-an élik mindennapjaikat, akik a mesterségesen kialakított strandra látogatókból élnek. Csodálatos panoráma, nyugodt és csendes környék várja azokat, akik a Kanári-szigetekre, azon belül is Santa Cruz de Tenerifére látogatnának el.

Összegezve

Santa Cruz de Tenerifén tehát bőven van mit látni, így mindenképpen érdemes ellátogatni az Atlanti-óceánon található területre. A tenerifei nyaralás ajánlatkérése online is történhet, hiszen ebben az esetben emailen keresztül kaphatunk segítséget az utazással kapcsolatban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .