Kezdőlap Címkék Kanári-szigetek

Címke: Kanári-szigetek

Santa Cruz de Tenerife – A Kanári-szigetek festői városa

0

Santa Cruz de Tenerife az a hely, amire igazán kíváncsi vagy? Megmutatjuk, hogy mitől ennyire különleges és festői a Kanári-sziget ezen része!

A Kanári-szigetek második fővárosának számító Santa Cruz de Tenerife egy festői város az Atlanti-óceánon. A település lakossága 220 ezer fő, azonban a környező körzet miatt nagyjából 423 ezren tartoznak ide. Az egyik legszebb része a hatalmas kikötő, amely az egyik legnagyobb ezen az óceánon. De vajon mitől ennyire érdekes, miért érdemes nyaralást szervezni ide? Cikkünkben bemutatjuk ezt a varázslatos helyet!

A földrajzi elhelyezkedése

Santa Cruz de Tenerife a sziget északkeleti részén terül el, amelynek szomszédos települései La Laguna és El Rosario. A viszonylag nagy részen található város kiterjed az Anaga-hegység keleti felére is, ami viszonylag ritkán lakottnak számít. A 150 km2-es fővárosnak is számító Santa Cruz tengerszint feletti magassága mindössze 4 méter, így szinte teljesen egy síkban található az óceánnal.

A történetéről röviden

A város területe a guancsok korában még az Anagai Királysághoz tartozott, később azonban Spanyolország részévé vált. Többször történt partraszállás, azonban a szigeten és Santa Cruzban szinte mindig csend és béke volt. A kereskedelem csak a 17. században kezdett elvirágozni, ekkor épültek meg a kikötő első mólói is. Fővárosnak 1833-ban kiállították ki, azóta pedig ez az egyik legnagyobb település a Kanári-szigeteken.

Mit érdemes megnézni Santa Cruz-ban?

Az első és legszebb látványosság kétségkívül a keleti-nyugati irányban elhúzódó sétálóutca, a Rambla de Santa Cruz. A hatalmas fákkal körülvett területen kávézók és üzletek várják a turistákat és a helyieket egyaránt. Mindenki imádja, hiszen nyugodt, csendes, szellős, ráadásul egy helyen találhatunk meg mindent.

A város közepén található továbbá bikaviadal egykori arénája, ahol már nincsenek ilyen harcok, a hely mai napig működik. Többek között koncerteket és egyéb előadásokat lehet megtekinteni. Nem messze innen a bevásárlóutca húzódik, ahol nemzetközi márkák termékeit és számos helyi árust tekinthetünk meg.

Nem szabad megfeledkezni a festői Iglesia de Nuestra Senora de la Concepción templomról és annak tornyáról sem, amely a főváros egyik jelképe. Korábban innen figyelmeztették a lakosságot az esetleges kalóztámadásokra.

Aki pedig egy kicsit eltávolodna a belvárosi résztől, annak remek lehetőséget nyújt a nagyjából 7 km-re fekvő, helyi ösvényeken elérhető halászfalu, San Andrés. Itt nagyjából 3500-an élik mindennapjaikat, akik a mesterségesen kialakított strandra látogatókból élnek. Csodálatos panoráma, nyugodt és csendes környék várja azokat, akik a Kanári-szigetekre, azon belül is Santa Cruz de Tenerifére látogatnának el.

Összegezve

Santa Cruz de Tenerifén tehát bőven van mit látni, így mindenképpen érdemes ellátogatni az Atlanti-óceánon található területre. A tenerifei nyaralás ajánlatkérése online is történhet, hiszen ebben az esetben emailen keresztül kaphatunk segítséget az utazással kapcsolatban.

Bréking (fék)nyúz, 2019. február 1. – Tudósítás a másik valóságból

0

A 888-tól megtudhatjuk, a Soros-szervezetek levélben kérték az EU-t, hadd hozzanak még több migránst Európába. A Magyar Hírlap arra hívja fel a figyelmünket, hogy romlott a közbeszéd az ellenzék abnormális viselkedése miatt. A Bors és a Lokál megírta, hogy az MSZP volt elnöke valószínűleg a Kanári-szigetekre költözött.

A Soros-szervezetek az összes útnak indult illegális bevándorlót Európa partjaira akarják hozni

Több mint 50 Soros-szervezettől kaptak levelet pénteken az Európai Unió vezetői, amelyben azzal vádolják őket, hogy hozzájárultak ahhoz a tragédiához, ami a szemük előtt zajlik, konkrétan ahhoz, hogy nem minden illegális bevándorlónak sikerült elérnie Európát, mert a Földközi-tengeren életüket vesztették. Hozzáteszik, hogy az elmúlt két évben 5 300 ember halt meg a Földközi-tengeren, ezért pedig az európai politikusokat hibáztatják.

Arra kérik az Európai Uniót, hogy támogassa a kereső- és mentőhajók munkáját, fogadjon el a hajók kikötésre vonatkozó intézkedéseket, valamint hagyjon fel azzal, hogy visszaszállítja Líbiába az onnan útnak indult migránsokat. Szóval konkrétan azt követelik, hogy az összes útnak indult illegális bevándorlót hadd hozhassák Európa partjaira. Mindezt az európai értékek nevében követelik.

Az Európai Uniót rendszeresen kritizálják a Soros-szervezetek, mert visszafordítja Észak-Afrikába a Líbiából útnak indult illegális bevándorlókat. Az Afrikai Unió számítása szerint csak Líbiában jelenleg 700 ezer migráns vár a menekülttáborokban arra, hogy Európába mehessen. (888: Soros-szervezetek levélben kérték az EU-t, hadd hozzanak még több migránst Európába)

Romlott a közbeszéd az ellenzék abnormális viselkedése miatt

Mert itt vannak a mi tüntetőink. A túlóratörvény miatt utcára vonulók, akik szép lassan elfogynak, hisz a köztéri tiltakozás már jó régen nem a jogszabályról, hanem a gyűlölködésről és az erőszakról szól. Idézni sem lehet őket, de nem csupán azért, mert nem váltak klasszikussá szavaik, és nem is azért, mert csúnyán beszélnek, hanem mert a kormányfőt, a köztársassági elnököt és számos kormánypárti politikust sértenek meg emberi méltóságában. De azt látjuk, hogy az ellenzéki képviselők is lesüllyedtek oda, ahonnan már nem biztos, hogy van visszaút. A tévészékháznál káromkodnak, verekednek, és eljátsszák a mártírt, úgy esnek össze a „semmi” után, akár egy dél-amerikai focista.

A parlamentben pedig erőszakkal is akadályozzák a tisztességes, a tőlük elvárható konstruktív munkát. Talán mert érzik vesztüket. Érzik, hogy nincs esélyük előre lépni, így harapnak, mint a sarokba szorított patkány, óbégatnak, mint az egyszeri bűnös a bírája előtt. Mert kapaszkodni kell a hatalom és a pénz székébe. Mert félnek, hogy jön majd egy új, tiszta beszédű, jó modorú, konstruktív, politikai programmal is rendelkező ellenzék, amely elveszi kenyerüket.

Egyfajta mártíromságra törekszenek. Olyan áldozati szerepre jelentkeznek, amely szerintük majd azt bizonyítja, hogy Magyarországon a hó után maradt sárba tiporják a vélemény- és sajtószabadságot, a gyülekezési jogot és minden mást, ami a demokrácia minőségét hivatott megteremteni. De a legtöbben látják, hogy ez nem így van, ezért is csökken az ellenzéki pártok népszerűsége. (Magyar Hírlap: Nagy Ervin: Hó és sár)

Az MSZP volt elnöke valószínűleg a Kanári-szigetekre költözött

Tóbiás József és családja a közösségi oldalakra feltöltött fotóik alapján nagyon úgy tűnik, hogy a varázslatos Kanári-szigetek napsütötte, homokos tengerpartjaira cserélték az itthoni szürke hétköznapokat.

Napsütés, pálmafák, bikini, morajló tenger. Ilyen körülmények között tölti mostanában mindennapjait Az MSZP egykori elnöke és családja. Minden jel arra utal, hogy nem egy egyszeri vakációról van szó, a látottak alapján felmerül a gyanú, hogy az egykori MSZP-elnök el­hagyta Magyarországot, és a Parlamentből már nem érdi, hanem kanári-szigeteki otthonába siet ha­za. (Lokál, Bors: A Kanári-szigetekre költözött a volt MSZP-elnök?)

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK