Republikánus szenátor lesz az új amerikai NATO-nagykövet

0
489

Donald Trump Kay Bailey Hutchison volt texasi szenátort jelöli a posztra.

A 74 éves politikus közel 20 évig volt a szenátus tagja, és ezalatt a védelmi kérdésekkel foglalkozó valamennyi bizottságban dolgozott, így tagja volt például a fegyveres erők, vagy a veterán ügyek bizottságának is. Tevékenykedett az 1802-ben alapított Westpoint Katonai Akadémia igazgatósági tagjaként, valamint bejárta a hadszíntereket Koszovótól Irakig és Afganisztánig.

A Politico szerint

Hutchison jelölése megnyugtathatja az Egyesült Államok NATO-szövetségeseit,

akik korábban elbizonytalanodhattak, mert Trump élesen kritizálta a NATO-t, többek között azt mondta, eljárt felette az idő. Nem sokkal később viszont már azt mondta, hogy nem tartja elavultnak és idejétmúltnak.

A Politico szerint Hutchison mindig hajlíthatatlan híve volt a kiadások növelésének, vagyis várhatóan Donald Trumphoz hasonlóan

ösztönözni fogja a NATO-tagokat, hogy növeljék védelmi kiadásaikat. 

Kay Bailey Hutchison jelölését a kongresszusban megelégedéssel fogadták, mind a republikánus, mind a demokrata párti törvényhozók, ugyanis hosszú szenátusi pályafutása során mindig nyitott volt a  kétpárti együttműködésre. Várhatóan még augusztusban elfoglalja posztját Brüsszelben.

MTI/FüHü

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .