Rendkívüli ülés a mobilgátról

0
823

Tarlós István rendkívüli ülést hívott össze jövő szerdára, a római-parti mobilgát ügyében. A főpolgármester a lépést a napirend sürgősségével indokolta. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi közgyűlési frakcióvezetője politikai kalandorságnak tartja, amit Tarlós csinál.

„Javaslat a Csillaghegyi-öblözetben kialakítandó árvízvédelmi létesítménnyel kapcsolatos közgyűlési döntésre” – címmel tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése jövő szerdán  dr. Szeneczey Balázs előerjesztését – olvasható a meghívóban, amely azt is közli, hogy az előterjesztést későbbi időpontban bocsátják a képviselők rendelkezésére.

Annyit azonban tudni, hogy két nappal ezelőtt születette meg a Kúria döntése arról, hogy mégis lehete népszavazást tartani a római-parti mobilgátról. A Kúria ezzel megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság döntését és hitelesítette a védmű megépítésével kapcsolatos népszavazási kérdést.

A benyújtott kérdés az, hogy

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés helyezze hatályon kívül a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmi létesítményének nyomvonalával kapcsolatban hozott 229/2017. (IV.5.) számú határozatát?”

Politikai kalandorság

„A főpolgármester nem szakemberként, hanem politikusként cselekszik, ami nem lenne baj, ha magát nem szakemberként tüntetné fel”

– szögezte le a Független Hírügynökségnek Horváth Csaba. Az MSZP  fővárosi közgyűlési frakcióvezetője emlékeztetett arra, hogy már hetven százalékos a megszavazott védmű  elutasítottsága, és ezzel nem akar szembenézni Tarlós.

Ennek a helyzetnek véget kell vetni, és normális hatástanulmányok után kell dönteni. Meg kell vizsgálni, hogy a kerítésénél lévő gát objektíven milyen eredményességgel építhető fel – tette hozzá a szocialista politikus.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .