Reggeli vírusjelentés, megjegyzésekkel – 2020. november 26. csütörtök

0
9569

Tavaly év vége óta már több mint 60.465.801 embert fertőzött meg és  1.422.510 életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Az eltelt 24 órában 638.289 új fertőzöttet regisztráltak!

Hazánkban 6.360 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 192.047 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 115 az elhunytak száma 4.229 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 138.202 fő. 7.537 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük  640-en vannak lélegeztetőgépen, hatósági házi karanténban 42.071-en.

Hogy valójában hány fertőzött lehet, azt csak találgatják még a szakemberek is, hiszen az beazonosítás mértéke elsősorban annak a függvénye hány tesztet végeznek el egy nap. Könnyű az előzőkhöz képest kedvezőbb új fertőzésszámot produkálni csak annyi kell hozzá, hogy csökkentsük a tesztvizsgálatok számát!

Az adatokból egyértelműen kitűnik, hogy a tegnap elvégzett tesztek száma 1700-zal kevesebb, mint az előző napon, azaz 18.301 mégis rekordot döntött az új fertőzések száma.  A pozitív tesztek aránya pedig 34,75 százalék, vagyis közel a duplájára emelkedett!

Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint akkor minősül elégségesnek a tesztelés, ha a tesztek legfeljebb 5 százaléka pozitív, ezt az arányt Magyarországon szeptember 9-e óta egyszer sem sikerült elérni!

Hétfő óta tart a pedagógusok és szociális dolgozók országos tesztelése. Hivatalos adatokat nem közölnek, de a visszajelzésekből már korábban is kiderült, hogy sok intézményben fertőzött oktatók tanítottak. A mostani akció sem alkalmas a valós állapotok feltérképezésére, mert az iskolában jelentős számú oktatást és fenntartást elősegítő munkatárs is dolgozik, rájuk azonban nem terjed ki a tesztelési akció, viszont a fertőzést ők is megkaphatják és tovább is adhatják. 

Nem hinnénk, hogy ennek átlátásához különös szakértelemre lenne szükség, sokkal inkább arra, hogy átlátható valós képet adjon a kormány a vírushelyzetről, ne csupán kommunikációs eszközként használja az ilyen módon manipulált statisztikai adatokat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .