Prága szolidáris a magyar színházzal

0
3909
Forrás: Facebook/Katona József Színház

Zöldbe borult a Prágai Nemzeti Színház, szolidaritást vállalva a magyar színházakkal. Arra hívják fel a figyelmet, hogy az elnyomott társadalom lehet, hogy az autoriterek álma, de nem az öntudatos demokrata politikusoké.

Megszokott kivilágítása helyett zöld színben pompázott este a Prágai Nemzeti Színház, amikor a budapesti tüntetés zajlott a szabad kultúra mellett. A Katona József Színház által közzétett üzenetben a cseh teátrum mély aggodalmát nyilvánítja ki a független művészet és kultúra finanszírozásának tervezett megvágása miatt, s mert a magyar művészek erőfeszítései a tervezett intézkedések miatt súlyosan veszélybe kerülnek a független kultúra terén.

Azt is írják, hogy egy olyan társadalom, amely nem engedi, hogy a kultúra szabadon fejlődjön, fuldoklik, elveszíti a kritikus gondolkodás képességét, hanyatló lesz morálisan és szellemileg. Egy ilyen társadalom könnyű célpont a populista szélsőségesek, az összeesküvési elméletek számára. Egy ilyen társadalom lehet, hogy az autoriterek álma, de nem az öntudatos demokrata politikusoké.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .