Kezdőlap Címkék Prágai Nemzeti Színház

Címke: Prágai Nemzeti Színház

Prága szolidáris a magyar színházzal

0

Zöldbe borult a Prágai Nemzeti Színház, szolidaritást vállalva a magyar színházakkal. Arra hívják fel a figyelmet, hogy az elnyomott társadalom lehet, hogy az autoriterek álma, de nem az öntudatos demokrata politikusoké.

Megszokott kivilágítása helyett zöld színben pompázott este a Prágai Nemzeti Színház, amikor a budapesti tüntetés zajlott a szabad kultúra mellett. A Katona József Színház által közzétett üzenetben a cseh teátrum mély aggodalmát nyilvánítja ki a független művészet és kultúra finanszírozásának tervezett megvágása miatt, s mert a magyar művészek erőfeszítései a tervezett intézkedések miatt súlyosan veszélybe kerülnek a független kultúra terén.

Azt is írják, hogy egy olyan társadalom, amely nem engedi, hogy a kultúra szabadon fejlődjön, fuldoklik, elveszíti a kritikus gondolkodás képességét, hanyatló lesz morálisan és szellemileg. Egy ilyen társadalom könnyű célpont a populista szélsőségesek, az összeesküvési elméletek számára. Egy ilyen társadalom lehet, hogy az autoriterek álma, de nem az öntudatos demokrata politikusoké.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK