Pedofíliával vádolják a Vatikán harmadik legfontosabb emberét

0
724

A 76 éves George Pell bíborosnak régi ügyekkel kapcsolatban kell a bíróság kérdéseire válaszolnia Victoria államban, Ausztráliában. A rendőrség szerint még a hetvenes években molesztált gyerekeket.

Az idős főpap tagadja a vádakat. „Undorítónak tartom a szexuális molesztálást. Sohasem követtem el ilyet” – mondta.

Korábban a nyilvánosság előtt elismerte, hogy amikor érsek volt, nem kezelte megfelelően a pedofil papok ügyét.

Ausztráliában egy bizottság éveken keresztül vizsgálta a pedofil papok ügyeit és megállapította, hogy 4444 esetben bizonyított a szexuális molesztálás. A papok 7 százaléka érintett a botrányban.

Kérdés, hogy köztük van-e George Pell, akit Ferenc pápa nevezett ki a Vatikán pénzügyi főnökének. Most a pápa szabadságra küldte Pell bíborost, hogy tisztázza magát.

“Alig várom, hogy visszatérhessek Rómába, hogy folytathassam a munkát”

– nyilatkozta a bíboros.

George Pell a katolikus egyház szimbóluma Ausztráliában, hiszen érsek volt mind Melbourne-ben, mind pedig Sydney-ben, mielőtt a Vatikánba került volna. Ilyen magasra pedig még sohasem jutott katolikus pap Ausztráliában. A bíróságnak most arról kell döntenie, hogy a rendőrség bizonyítékai elég meggyőzőek-e, így megindulhat-e a hivatalos vádeljárás a Vatikán harmadik leghatalmasabb embere ellen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .