Pécs: Páva Zsolt már csak névlegesen polgármester?

0
1465
Forrás: Wikipédia

A Szabad Pécs független hírportálon Babos Attila számolt be arról, hogy egy új döntéshozói testület segíti a város irányítását, amiből azt a következtetést lehet levonni: a polgármester már nem ura a helyzetnek. A kormányközeli PécsMa nem von le következtetést csak arról tudósít, hogy egy stratégiai irányító testület segíti a jövőben Pécs vezetését.

„Gyakorlatilag leváltották Páva Zsoltot, de mindenképpen meggyengítették annyira, hogy nem lesz már rendes beleszólása a város ügyeibe. Szóval egész egyszerűen nem lehet másra gondolni az önkormányzat internetes lapja, a PécsMa csütörtöki cikkét olvasva, mint arra, hogy

itt egy lemondás és visszahívás nélküli lemondatásról, polgármesterbuktatásról, felülről irányított puccsról van szó,

amit igyekeztek valamiféle elegáns köntösbe bújtatni. A Szabad Pécs természetesen küldi a kérdéseket a városházának. Például azt is, ki és milyen alapon is döntött erről úgy mégis. Azt, hogy Páva Zsoltnak mennie kell, az a városban szinte közszájon forgó pletyka volt. Számos forgatókönyvről beszéltek már korábban, a Szabad Pécs írt arról nem egyszer, hogy ez napirenden lehet, és hogy rengeteg jel utal arra, hogy Páva Zsoltot háttérbe szorítják vagy lemondatják. Az egyértelmű volt, hogy nem lesz polgármesteri lemondás, nem fognak bevállalni a választások előtt egy ilyen blamát, meg polgármesterválasztást, de hogy történni fog valami, az borítékolható volt.” (Szabad Pécs)

„Egy stratégiai irányító testület segíti a jövőben Pécs vezetését, amelynek célja, hogy a város kellőképpen helyt tudjon állni a település előtt álló feladatok ellátásában, a pénzügyi kihívásoknak jobban meg tudjon felelni, és a helyi gazdaság megerősödése is új lendületet vehessen – tudta meg lapunk. Szerdai ülésén döntött

a Fidesz-KDNP Frakciószövetség pécsi városi képviselőcsoportja arról, hogy a város irányítását immáron egy új, stratégiai kérdésekben a döntéseket előkészítő, de sok esetben döntéshozó elnökség segíti a jövőben.

Információinkat, miszerint a testületnek a polgármesteren és az alpolgármestereken kívül tagja lesz Pécs két egyéni körzetben megválasztott országgyűlési képviselője, Csizi Péter és dr. Hoppál Péter, lapunknak megerősítette az elnökké is megválasztott Csizi Péter.” (PécsMa)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .