Orosz trollok serege Hódmezővásárhelyen: sikertelenül – FRISSÍTVE

0
593

Orosz (nevű) kamuszavazók szálltak be a hódmezővásárhelyi belvárosi választókerületi előfelmérésbe a fideszes jelölt mellett. A délben zárult Facebook-szavazásban aztán mégis a nem kormánypárti nyert.

Szombaton délben – az önkormányzati választási kampány indulásakor – kezdődött és ma délben ért véget a Vásárhelyiek a változásért nevű Facebook-csoport szavazása az 1. választókerületben (Belváros) induló két jelölt közti támogatás felmérésére. Az egyértelműen a Tiszta Vásárhelyért és a Márky-Zay Péter polgármester Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként induló dr. Mester János háziorvos mellett kiálló csoport vasárnap azt tapasztalta, hogy orosz (nevű) trollok serege – közte rengeteg fiatal nő – lepte el az oldal szavazófelületét.

Ennek következtében a kezdeti pár száz szavazat mellett nagy Mester János-fölény sok voksra ugrott és a Fidesz támogatta Daru Árpád felé fordult a verseny. Két órával a zárás előtt 739-723 arányban Daru állt nyerésre. (Az oldal szerkesztői ugyan azt ígérték, hogy törlik a kamu profilokat, de ez szemmel láthatóan nehezen megy, vagy folyamatos az utánpótlás.)

Ezután aztán – országosan ismertté válva – a trollkodás lényegében leállt. A végeredmény: 51-49 arányban (781-742 szavazattal) Mester János nyert.

Szerintük ez a sok külföldi név két dolgot jelenthet: a Fidesz Vásárhelyre is tömegével telepítette be a fiatal egyedülálló migráns nőket, vagy a Fidesznek annyira fontos a választás, hogy még egy fb-os szavazást is képes trollhadseregével megbundázni.

A helyi egyesület mindjárt a 2. számú egyéni választókerületben is egy napos szavazást indított. Itt is a helyi és a Márki Zay-féle mozgalom jelöltjét, Krupiczer Ferencet ajánlja Mucsi László (Fidesz) ellenében. Mucsit Lázár János emberének tartják: Lázár őt bizta meg a Tram Train építésének felügyeletével.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .