Orbán Viktor azt üzente

0
1029
Facebook

Minden péntek reggel azt várom, hogy a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában Orbán Viktor bejelenti, hogy elfogyott a regimentje. Sajnos ezen a péntek reggelen is hiába vártam erre, de a remény hal meg utoljára, talán majd a következő igehirdetésen. Addig is nézzük most miről osztott igét mindenmagyarokura.

A vírushelyzet “nálunk még istenes”, de az kész zűrzavar, ami most Európában működik. -tudhattuk meg nemzetvezetőnktől.

Orbán Viktor istenes Magyarországán elvégzett tesztek ötöde pozitív lett, rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma és a szükségesnél lényegesen kevesebb tesztvizsgálat ellenére minden eddigi rekordot megdöntött, hogy egyetlen napon  több mint ötszázan kerültek  kórházba. Habár – mint azt régóta bizton tudjuk, mert ő maga mondta -, hogy sosem szokott hazudni, megspékelve azzal a megcáfolhatatlan kijelentésével miszerint. “Mindenki, aki megkapja ezt a betegséget, meggyógyítjuk.” így nyugodtan ülhetünk babérainkon kivéve azt a 65 embert, aki miniszterelnökurunk kijelentésének ellenére elhalálozni merészelt, ráadásul pont ennek a szóban forgó betegségnek következtében!

Hallatlan, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak!

Az cseppet sem zavarja miniszterelnökünket, hogy Európában – az adatok szerint – a “zűrzavar” ellenére is sokkal hatékonyabban járnak el a tesztelés és esetkövetés területén, mint nálunk, így igyekeznek ellenőrzésük alatt tartani fertőzéses gócpontokat, és ha már  kialakultak legalább megakadályozni a fertőzés továbbterjedését. Nálunk ahhoz mérik a tesztelés napi mennyiségét amennyit a kommunikációs guruk megfelelő mennyiségnek tartanak ahhoz, hogy Orbán Viktor elmondhassa “Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.” Harmadannyit tesztelnek, mint az a WHO szerint kívánatos lenne, az esetkövetés gyakorlatilag megszűnt, a betegek ellátására sincsen elegendő orvos és egészségügyi szakember! A családi orvosok ukázba kapták, hogy az enyhe tüneteket észlelő fertőzötteket ne jelentsék le tesztelésre csupán karantént rendeljenek el. Így aztán felderítetlen marad az a sok ember, akivel a tünet nélküli fertőzött érintkezett és akiknek továbbadhatta a vírust. Ilyen a “kormányagya” “istenes” víruskezelése!

Ez persze még mind semmi. Rázzuk ki a velőscsontból a velőt:

Kétszer annyi influenza elleni védőoltásunk van, mint “békeidőben” szokott lenni, 1,2 millió adag, de rendeltek még 360 ezret, és van egy magyar vakcinagyár Pilisborosjenőn.

Számoljunk csak: ha az 1,2 millió adag oltóanyag duplája a korábbi években igényelt mennyiségnek, akkor milyen matematikai képlet alapján jutottak az 1,2 milliós nagyságrendhez, ha saját véleményük szerint kívánatos az lenne, ha a kilencmillión felüli lakosságot egészét beoltanák influenza elleni védőoltással? Tudom, félkegyelműségem sosem volt erős matematikából, de a divatos szlenget használva “mégsem jön ki sehogyan ez a matek”.  Néhány hete folyamatosan arról cikkezik a kormány és ellenzéki média minden szegmense, hogy oltassuk be magunkat influenza ellen mielőbb, mert még a fiatalok szervezetére is veszélyes ha a két vírussal egyidejűleg kell megbirkóznia immunrendszerünknek.

Az megnyugtató, hogy oltóanyag készítő üzemünk létezik, sőt hosszú évek huzavonája után Debrecenben majd egy újabbat is megépítenek, csak az a szerény kérdés fogalmazódik meg bennem, hogy akkorra lesz e még hazánkban kit beoltani?

Igaz, ahogy én a külgazdasági és külügyminiszterünket ismerem igazán jó bizniszt tud majd összehozni a felhalmozódó készletből. Jól bevált recept szerint és az átláthatóság érdekében megpályáztatják a készlet értékesítését kormányközeli háztartási és  vegyi anyagok kiskereskedésével foglalkozó tisztes polgárok között, akik néhány nappal a pályázatot kiírását megelőzően véletlenül pont gyógyszer-nagykereskedővé avanzsáltak a cégbíróságon, s a kiíró számára visszautasíthatatlan ajánlattal álltak elő. A további ügymenet a következő: a gyártó a nyertes forgalmazónak bekerülési áron eladja az oltóanyagot, aki hasznosítva sok évtizedes tapasztalatát a gyógyszerforgalmazás terén, – némi bennfentes ismeretségét is kihasználva – a kínálat-kereslet viszonyait meglovagolva alig nyolcszoros áron továbbadja egy vevőnek. A haszonból ugyan négy rész különböző offshore csatornákon keresztül visszaosztásra kerül a gyártó holdudvarának, egy rész pedig az ügyletet felhajtó organizátort gazdagítja, de még így is marad egy rész haszon a mi kiskereskedőnknek is!

És akkor még nincsen vége:

“Gyártja Magyarország a Remdesivirt, van utasítása az operatív törzsnek a Favirpiravir nevű gyógyszer beszerzésére.”

Idéznék itt a néhány napja megjelent cikkükből egy apró részletet: “Az FDA májusban megadta a remdesivir sürgősségi engedélyét, miután az Országos Egészségügyi Intézet vizsgálata megállapította, hogy kissé csökkentette a kórházi betegek gyógyulási idejét.”

Ez is több a semminél, de meg sem közelíti a – “Mindenki, aki megkapja ezt a betegséget, meggyógyítjuk.” – hangzatos ígéretet.

Viszont büszkén dagadó kebellel állíthatja minden magyar honpolgár, hogy több tízszeres áron vásárolt lélegeztetőgép-ellátottságban elsők vagyunk Európában.

Ezért aztán nem is csodálkozhatunk azon, hogy szerény pillantások közepette Orbán Viktor miniszterelnök az alábbi mondattal zárta pénteki igehirdetését:

“A felkészültséget rendben lévőnek látom

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .