Online akcióval buzdítanak szavazásra

0
1576

A választásokon ítéletet mondunk arról a jelenlegi kormány által az elmúlt nyolc évben a társadalomra erőltetett oktatáspolitikáról is, amely a gyermekek egész életére kihat, és meghatározza közös jövőnket – szögezi le a Szülői Hang Közösség, a Tanítanék Mozgalom, a Független Diákparlament és a Oktatói Hálózat közös, szavazásra buzdító közleménye.

 

A négy szervezet nem ért egyet a kormány szerint „vitathatatlan” irányvonallal. Április 8-án, az országgyűlési választásokon lesz lehetőség véleményt nyilvánítani – szögezi le a dokumentum, amely szerint láthatóan van alternatíva, hiszen az ellenzéki pártok közösen kidolgozták és elfogadták az Oktatási Minimumot, amely új, jobb irányba fordíthatja az oktatás ügyét.

„Szeretnénk megmutatni, hogy sokan úgy gondoljuk: április 8-án a gyermekek sorsáról is döntünk. Ezért mi, szülők, tanárok és diákok, közös online akciót indítottunk, melyben arra kérjük az oktatás jövőjéért aggódókat, hogy tűzzenek ki a térképre egy zászlót, ezek kifejezik a pozitív változtatás iránti eltökéltségünket. Az online akcióban már eddig is több mint nyolcezren vettek részt.

Rövid vieóban hívja fel a figyelmet a négy szervezet összefogásával létrejött online akcióra csoport egy-egy tagja – a Szülői Hang Közösség,  a Tanítanék Mozgalom, a Független Diákparlament és az Oktatói Hálózat

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .