Neonáci tetoválásokért kirúgás jár

0
501
Fotó: Flickr. (JouWatch)

Lipcsében a bíróság helybenhagyott egy olyan, konkrét ügyben hozott döntést, amelynek értelmében a rendőrség kötelékében nem szolgálhat a nácizmussal szimpatizáló ember. 

 

Az ügyben érintett rendőr teste tele volt neonáci tetoválással, magára varratta egyebek között a II. Világháború után az országban betiltott náci indulót, a Horst Wessel Lied-et is. Számtalan náci emléktárgyat is találtak a lakásában végzett házkutatás során.

A bíróság most kimondta: nem szolgálhat a rendőrség kötelékében olyan ember, aki alkotmányellenes nézetekkel szimpatizál.

A rendőr szakszervezet üdvözölte a döntést. Szóvivője úgy nyilatkozott, hogy hosszú idő után most végre egyértelmű határozat született. Az eltávolított rendőr kollégái ugyanis folyamatosan jelezték, hogy őket zavarják társuk neonáci tetoválásai, de a parancsnokok nem tettek semmit mondván, hogy ez személyes ügy.

Nemrég a német hadseregből is kitettek egy neonáci hadnagyot, aki laktanyai szobájában a Wehrmacht emléktárgyait őrizgette.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .