A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság levele

0
859

Az NMHH Kommunikációs Igazgatósága levélben szólította fel a Független Hírügynökséget, hogy az Andy Vajna vidéki médiabirodalmának újabb gyarapodásáról szóló cikkünket helyesbítsük. A levelet teljes egészében közöljük.

Tisztelt Szerkesztőség!

Az Andy Vajna birodalma ezúttal Debrecenben nyelt el egy rádiót című cikkükben (https://fuhu.hu/andy-vajna-birodalma-ezuttal-debrecenben-nyelt-el-egy-radiot/ a 24.hu portálra hivatkozva azt írják: „a debreceni Best FM-et kebelezte be nagy titokban a kaszinóguru.”

A valóság ezzel szemben az, hogy a Médiatanács teljes transzparencia mellett működik: üléseinek napirendi pontjai, az ülések jegyzőkönyvei és döntései – a törvény adta keretekközött – nyilvánosak, mindenki számára hozzáférhetőek, és forrásul, illetve tájékozódásul ugyanúgy felhasználhatók minden állampolgár, mint újságíró számára.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Médiatanács-ülésekről készült heti közleményekben – a törvényi előírásokat szigorúan figyelembe véve – minden esetben a hírértékkel rendelkező kommunikálásra váró döntéseket emeli ki, és minden közleményében is linkelhető módon közzéteszi hivatkozásait. A törvény szerint a napirendi pontok, a jegyzőkönyvek és határozatok minden esetben megtalálhatók a hatóság honlapján. A közlemények nem helyettesíthetik és nem is helyettesítik a határozatok, azaz a döntések törvény szerinti közreadását és megismerhetőségét, az ülések teljességéhez tartozó összes ügy részletes kifejtését, nem váltják fel az elmélyült újságírói vagy a részletes tudományos munkát.

Általánosságban: a közleményben a vidéki, országos hallgatóközönséget nem érintő rádiók médiaszolgáltatási jogosultságnak meghosszabbítása nem kerül bele, például legutóbb a július 25-én napirendre vett, az ajkai és várpalotai vételkörzetben egyaránt fogható Mária Rádió Bakony frekvenciahosszabbítása esetében sem tett így, és nem írta bele közleményébe a kifogásolt napon azt, hogy a nyíregyházi Zenebolygó Kft. kérelmét is pozitívan bírálta el a testület, és a rádió még öt évig szólhat a 91,1 MHz-en.

Kérjük a fent leírtak alapján cikkük helyesbítését.

NMHH, Kommunikációs Igazgatóság

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .