Nagy Imre unokája: “hazudoznak róla a mai napig”

1
1878
A 2010. június 16-án készült képen Jánosi Katalin és Jánosi Ferenc, Nagy Imre unokái Nagy Imre szobra előtt az V. kerületi Vértanúk terén a mártír miniszterelnök és társai kivégzésének, illetve újratemetésének évfordulója alkalmából. MTI Fotó: Beliczay László

Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin a Facebookon írt bejegyzésében keserű szavakkal írja le érzéseit azzal kapcsolatban, hogy a tervek szerint elviszik a Vértanúk teréről a forradalom mártír miniszterelnökének a szobrát. Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatója ebben nem lát problémát, szerinte a szobor méltó helyre kerül.

 

„Megölték, a börtönudvar sarkába kaparták el, álnéven, a temető sarkába ásták kátránypapírba-szögesdrótba csavarva… a forradalom 60. évfordulóján alázták végsőkig, hazudoznak róla a mai napig – most szobrát “helyezik át”. Olyanok, akik a cipője sarkáig nem érnek fel. Sírni tudnék. –  írta Jánosi Katalin a Facebookon.

A Nagy Imre alapítvány kuratóriuma pedig közleményben fejezte ki aggodalmait.

„A Nagy Imre Alapítvány Kuratóriuma aggodalommal szemléli a sajtóban megjelenő, a budapesti Vértanúk terén álló Nagy Imre-szobor esetleges áthelyezésével kapcsolatos híreket, megnyilvánulásokat. Álláspontunk szerint névadónk, Magyarország miniszterelnöke – munkássága és életútja, a haza és a magyar forradalom ügye melletti egyedülálló és példamutató elkötelezettsége, honfitársai melletti kitartása és a mártírhalál vállalása alapján is – méltóvá lett egy fővárosi köztéri szobor állítására. Mindezen értékek az elmúlt években nem váltak füstté.

A túlnyomó részt közadakozásból, Nagy Imre 100. születésnapjára készült szobor helyén maradása társadalmi ügy kell, hogy legyen – az emlékmű esetleges áthelyezése nem csupán a mártír miniszterelnök, de a forradalom és szabadságharc valamennyi résztvevőjének és vértanújának emlékét sértené.”

Információink szerint az új helyet Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program Nonprofit Zrt. vezérigazgatója javasolta. Szerinte a Vértanúk terén a második világháborút megelőző képzőművészeti arculatot kell visszaállítani. Közlése szerint Nagy Imre szobra új, méltó helyre kerül.

Emlékezetes, 1989. június 16-án, nagy Imre újratemetésekor Orbán Viktor mondott beszédet a forradalom mártír miniszterelnökének emlékére. A mostani miniszterelnök akkor úgy fogalmazott: „ A hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja, hány évünk is ott fekszik.”

1 hozzászólás

  1. A globalista-übernácionalista “demokrácia” jelenéből értékelni és elítélni a múlt eseményeit legalábbis botor gyakorlat: akkor is függtünk, most is függünk, pl. az IMF-től. Akkor a nyílt zsarolás, megfélemlítés fegyvere volt a divat, most mindegy, csak dőljön a lé – zsozsóért, pozícióért sokan önként, dalolva tagadják meg nemcsak a múltunkat, de egykori önmagukat is, elég az “értelmiséget” figyelni. A tényeket hiszem, ha a hitelesített forrásokat is látom- hol vannak a mellékelt dokumentumok nem manipulált fényképei? Bizonyítékok nélkül, hm, tudja Sztalin, mi az igazság…. Egyvalami viszont letagadhatatlan: 56′ volt az utolsó év, mikor a magyarság úgy-ahogy még együtt képviselte a magyar szabadság szellemének ezeréves ügyét – ennek a szellemnek, vágynak adott arcot a “rettenetesen vérszomjas” Nagy Imre. Utána jött a kusstimóra nevelő, langyos virsliszopogatás… 2020 lehetne a következő sorsfordító év, ha nem kakálnátok össze a bokátokat a nagy G gazdag, egyre idiótább, bunkó Nyugat előtt: követelni kell az igazságszolgáltatást és a kártérítést, fájdalomdíjat Trianon miatt! Ilyet egy néppel nem lehet csinálni, ez Európa szégyene volt és most is az! Létre kell hozni a kantonokra épülő, önellátásra berendezkedő, szabad, független Magyar Királyságot – vagy végünk van. Elég volt az amerikánicírungból, a germánizicírungból, ausztricizírungból, ruszicizírungból, a keresztény Antikrisztus (666) összes rabszolgásító, istenverte, kolonizáló, uni-formizáló hülye országából. Tessék már felnőni, csaholó, alamuszi, gyáva banda! Akinek meg túl büdös a magyar kultúra meg a nép, amelyiknek a nyelvét beszéli, az oldalogjon vissza oda, ahonnan az ősei elsomfordáltak. Vagy húzzon a pszichopaták USA-jába.Ez a tanács a bjudapesti judeoroma keresztény nemzet tagjaira is vonatkozik- obvijúzsli, hogy ők a magyar szellemről és néplélekről már rég leváltak, és hiába ágálkodnak az új, modern, divatos krém szerepében, messziről ordít róluk, milyen primitív, érzéketlen, szellemtelen társaság. Kurvára elege van minden normális magyar embernek a csillogó igénytelenségből, a széthúzásból és az ország, meg a nép végkiárusításából. Nem kéne a történelmet és a kapitalizmus szükségszerű végkifejletét új díszletek között mindig újra és újra reprodukálni. Elég a 99, 9 éves magyar Holocaustból, éljen az Egyesült Hungária! Ha pedig ez nem jön létre, ki kell mondani nyíltan, bele a világ pofájába, hogy 100 év alatt megtanultuk, megértettük a leckét: 2020-tól nem kell a sok zöld duma, nem kell a keresztény púder: zöld utat kap mindenütt az anarchia, a terrorizmus, az erkölcstelenség, az antihumanizmus stb. – mert ez a legalizált gyakorlat!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .