Moszkva bejelentette, hogy hajóelhárító rakétákat tesztelnek a Japán-tengeren

0
469
A P-270 Moskit (SS-N-2) egy orosz szuperszonikus sugárhajtású , 120 km-es hatótávolságú, 2,3 Mach sebességű hajóelhárító rakéta

Az orosz haditengerészet hajóelhárító rakétakísérleteket hajtott végre egy álcélponton a Japán-tengeren – jelentette be kedden az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz csendes-óceáni flotta gyakorlataira egy héttel Fumio Kishida japán miniszterelnök ukrajnai látogatása után kerül sor.

“A Japán-tenger vizein a Csendes-óceáni Flotta Bystry romboló rakétahajói A legénység a Moskit szuperszonikus hajóelhárító cirkálórakétákat, a hajók fő ütőfegyverét lőtte ki.

 – mondta.

A rakéták eltalálták a kijelölt célokat. A tüzelés intenzív zavaró környezetben zajlott a szimulált ellenséggel elektronikus ellenintézkedések segítségével. – magyarázta a minisztérium a Telegramon.

Elmondása szerint két hajó vett részt ezen a gyakorlaton.

“A száz kilométeres távolságban lévő célpontot két Moskit cirkáló rakéta közvetlen tüze érte el”

– tette hozzá a minisztérium, pontosítva, hogy haditengerészeti légiereje felügyelte „a harci gyakorlat biztonságát”.

Oroszország a múlt héten, amikor a japán miniszterelnök megkezdte ukrajnai látogatását, arról számolt be, hogy két TU-95-ös bombázója nemzetközi vizek felett repült a Japán-tengeren. Japán csatlakozott a nyugati szövetségesei által Oroszországgal szemben bevezetett szankciókhoz az ukrajnai offenzíva után. Oroszország távol-keleti csendes-óceáni partvidékét Japántól a keskeny Japán-tenger választja el.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .