Mire kell figyelni a gyógytorna gyakorlatoknál?

0
609

Napunk jelentős részét töltjük mozgással. Éppen ezért, amikor már reggel úgy kelünk ki az ágyból, hogy nyaktól lefelé valamilyen mozgásszervi panaszt észlelünk, az az egész napunkra negatív kihatással van.

Sokszor nem is kell nagy dologra gondolni ahhoz, hogy a kínzó fájdalom megjelenjen, hiszen a rossz testtartás, és a rendszeres ülőmunka is okozhatja azt, hogy izom vagy ízületi panaszokat észleljünk magunkon. A legtöbb ember reakciója ilyenkor az, hogy vagy fájdalomcsillapítókat kezd el szedni, vagy pihen kicsit, ám ezek a megoldások csak ideig- óráig lesznek hatásosak, hosszútávon nem segítenek, a kellemetlen tünetek újra és újra jelentkezni fognak.

Akkor mégis mit lehet tenni, ha minden mozdulat fájdalommal jár?

Amikor a fent leírt helyzetbe kerülünk, érdemes gyógytornászt felkeresni a problémákkal. Mit is takar pontosan a gyógytorna? Tulajdonképpen olyan gyakorlatok gyűjtőneve, amelyek az izmaink, ízületeink, és kötőszövetjeink harmonikus, fájdalommentes működést segíti elő. Nagyon fontos viszont, hogy ne egymagunk álljunk neki tornázni akkor, ha valamilyen mozgásszervi panaszunk van! Több ok miatt is érdemes először profi gyógytornászhoz fordulnia, mielőtt belevágna az otthoni gyakorlatokba. Egyrészről a kezelést mindig egy alapos állapotfelmérés előzi meg. Az itt kapott eredmények tükrében tudja megmondani a szakember, hogy melyik torna lenne a leghatásosabb az adott problémára.

Másrészről minden gyakorlatot elmagyaráz, és megmutat a gyógytornász annak érdekében, hogy páciens megértse mit, és miért kell csinálni. A személyes konzultációk alkalmával a beteg megtanulhatja egyedül is majd végezni a gyógyító mozdulatokat, így nem csak a tüneteket lehet majd csillapítani, de

esély van arra is, hogy magát a problémát okozó forrást szüntessük meg!

Önt is ízületi, vagy izom panaszok kínozzák, és szeretne esélyt adni a gyógytornának? Amennyiben igen a válasza, keresse bizalommal a fenti linken található gyógytornával foglalkozó csapatot! Bármilyen jellegű legyen is a mozgásszervi panasz, náluk egész biztos lesz olyan szakember, aki a segítségére lehet.

Ebben a kialakult járványban sokan nem szívesen mozdulnak ki otthonról, és mennek be bármilyen rendelőbe. Jó hír, hogy a Gyógytornászom csapata gyorsan reagált a fennálló helyzetre, és online is tartanak gyógytornát a betegeiknek. Náluk nem kell attól félni, hogy hosszú időbe telne bejutni egy gyógytornászhoz, és akár online is foglalhatunk időpontot. Ne feledje, van megoldás arra, hogy újra fájdalom nélkül élje az életét, és ne legyen kínszenvedés egyetlen mozdulat sem. Az viszont nagyon fontos, hogy mindig szakemberre hagyatkozzunk a gyógytorna gyakorlatok során, hiszen számos olyan dologra kell figyelni, számos olyan dolgot kell megtanulni, amit egyedül lehetetlen lenne elsajátítani. Adjon egy esélyt a gyógytornának, és intsen búcsút örökre a mozgásszervi fájdalomnak!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .