Mi kerül a magyar asztalokra karácsonykor?

0
544
unsplash.com

Érdekli, hogy vajon mások milyen ételekkel ünneplik a karácsonyt? Most megtudhatja, ugyanis a Kutatópont a magyarországi felnőtt lakosság körében végzett kétezer fős, reprezentatív online felmérése alapján mutatós infografikán összegezte az ünnepi fogások népszerűségét.

Az első helyezett nem okozott óriási meglepetést, természetesen a nagy karácsonyi klasszikus, a bejgli lett a befutó 69 százalékkal.

A dobogó második fokán a halételek végeztek, magasan megelőzve a többi főételt. A magyar háztartások majdnem kétharmadában fogyasztanak halat karácsonykor, de halevésben egyébként az év többi napján is jók vagyunk, 2013 óta jelentősen növekedett az egy főre jutó éves halfogyasztás.

Kutatópont Kft.

Az asztalok felére kerül még francia- és krumplisaláta, székelykáposzta és aprósütemény is.

Az italok kategóriájában a szénsavas üdítők és gyümölcslevek győztek, a legnépszerűbb alkoholos ital pedig egyértelműen a bor.

Némileg meglepő, hogy pálinkával csak minden harmadik házban koccintanak az ünnepen, a sok helyen karácsonyi slágernek számító likőrökre pedig a magyar háztartások mindössze 12 százaléka vevő.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .