Mészáros Lőrinc milliárdjai az oroszoktól érkeznek

0
1007
Facebook

Azt állítja Gyarmati István egykori nagykövet, hogy  az oroszoktól ered Mészáros Lőrinc óriási vagyona. Gyarmati jól ismeri az oroszokat és Orbán Viktort valamint a CIA-t is. A valasz.hu-nak adott hosszú interjújában arról beszélt, hogy “az oroszok a rendszert kenték meg”. Nemcsak Pakssal hanem a magas gázárral is. Kapjuk biztos forrásból, és még egy rakás pénzt is el lehet belőle tenni.

Hogyan növeli Mészáros Lőrinc növeli másfélszeresére  amúgyis tetemes vagyonát egyetlen év alatt? Ilyen Amerikában sincs! A rendszerhasználati díj a gázszámlában márpedig hozzá csurog be” – mutat rá a veterán diplomata.

Tegyük hozzá gyorsan, hogy maga Orbán Viktor állítólag az egyik főrészvényese a MET- nek, ennek a földgáz kereskedő cégnek, amely az energiaválság idején megsokszorozta profitját. A MET igazgató tanácsának egykori elnöke, Lantos Csaba ma Orbán Viktor energia minisztere.

Moszkva már a szovjet időkben is az olaj- és földgázkereskedelmen keresztül támogatta a magyar elitet, amely az olcsón beszerzett nyersanyagot drágábban és dollárért adhatta el Nyugaton.

Lehet-e tárgyalni Putyinnal?

Gyarmati István közvetített az oroszok és a csecsenek között tehát jól ismeri a moszkvai elitet. Putyin jelenlegi diplomáciai tanácsadója volt annak idején a tárgyaló partnere. Mit gondol most az ukrajnai háború befejezéséről?

“Már 2022 augusztusában írtam egy cikket, melyben tárgyalásokat és fegyverszünetet javasoltam. Háború ugyanis kétféleképpen érhet véget: totális győzelmet arat az egyik fél vagy tárgyalnak. Előbbire most nincs esély, az utóbbi igazságtalan békével jár. Sajnos az agresszor ilyenkor mindig kap valamit. Putyin a Krímet tíz éve megkapta, szerintem Donyeck és Luhanszk tartomány az övé lesz.”

Mi a fő veszély? “Ha az oroszok győznek, akkor megindulhatnak Kalinyingrád felé.”

Hogy lehet rávenni az oroszokat a tárgyalásra?

“Először a hadszíntéren kell    őket móresre tanítani, és csak utána lesznek majd hajlandók tárgyalni”

– mondta Gyarmati István egykori nagykövet.

Putyin elnöki beiktatása idején arról beszélt, hogy kész a háború folytatására, de a párbeszédre is a Nyugattal. Az orosz elnök kitette a Nemzetbiztonsági Tanácsból Nyikolaj Patrusev tábornokot, a héják vezérét, aki elsősorban javasolta “a korlátozott hadműveletet” Ukrajnában.

Ha Biden elnök fegyverszüneti ajánlattal állna elő, akkor azt egyáltalán nem biztos, hogy Putyin elutasítaná. Most az orosz elnök Trump győzelmére vár – éppúgy mint Orbán Viktor. A békeangyalok furcsa gyülekezete ez, de a tárgyalások mindig esélyt jelentenek a megegyezésre míg a megnyerhetetlen háború óriási teljesen fölöslegesen áldozatokat követel mindkét oldalon.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .