Meghalt Devánszkiné Molnár Katalin szocialista politikus

0
1771
Devánszkiné Molnár Katalin MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

62 éves korában meghalt Devánszkiné Molnár Katalin volt országgyűlési képviselő, a XVII. kerület egykori polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés volt tagja – közölte az MSZP.

Devánszkiné Molnár Katalin 1979-ben végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi karán, első munkahelyén munkajoggal foglalkozott, végigjárta a közigazgatás különböző lépcsőfokait.

A XVII. kerületben 1994-ben önkormányzati képviselőnek választották, a szocialista képviselőcsoportot vezette, az ügyrendi és etikai bizottság elnöki teendőit látta el. 1998-ban választották meg a XVII. kerület, Rákosmente  polgármesterének. 2002-2006 között országgyűlési képviselő volt, az alkotmány- és igazságügyi bizottságban dolgozott, 2006-tól a Fővárosi Önkormányzat képviselője volt – írja közleményében az MSZP, amely Devánszkiné Molnár Katalint saját halottjának tekinti.

A párt Facebook-oldalán is megosztotta a gyászhírt. Mint írják, Devánszkiné „elkötelezett baloldali politikus, lelkiismeretes kolléga és igaz barát volt”, akitől fájó szívvel búcsúznak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .