Mai kérdés – Szavazna Ön Karácsonyra vagy Márki-Zayra, ha azért visszalépnek, hogy ne Dobrev nyerjen?

6
7425
FH

„Mi lenne, ha nem egymás ellen fognánk össze, hanem Orbán ellen? Mi lenne, ha nem árkot ásnánk a szavazótáboraink közé, hanem egyesítenénk őket?”

This poll is no longer accepting votes

Szavazna Ön Karácsonyra vagy Márki-Zayra, ha azért visszalépnek, hogy ne Dobrev nyerjen?

6 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Cikknek ugyan nem cikk, de a kérdés helyénvaló ! Nem puccsistákat akarunk az ország élére, hanem olyanokat, akik mindenkit képviselnek. Nem lehet az ellenzék egyharmadát diszkvalifikálni ! Ekkora orcával végképpen nem !

  • Már engedelmet, ezek szerint önnek is Orbán kell? Dobrev Klára elért itt 35%-ot. Az itt nem szavazóknál ön szerint mennyit ér el? Az itteni maradék 65%-nak is inkább olyan személy kell aki nem érintett az elmúlt 30 év csetlés-botlásaiban. Hozzátéve, hogy Dobrev ellem ár régen elő van készítve a ‘Gyurcsányné’ Fidesz-vád. Ha alaptalan is – sok felületes embert visszatart. Márki-Zay Péter ellen nem készültek, mert a 3 közé sem várták.

  • Így bizony!Minden szavukból kiderül, csak önmagukat tolják előre, nem a közös eredmény érdekében tesznek.Önjelölt egoista tempo. A céljuk csak Dobrev legyőzése. Tandemben ???!!!Röhejes. Nyomják a fideszes hazug dumát, meg a „2010 előtti” szlogent. Jogos a kérdés: Gyurcsány azért szakított és csinált új pártot, h megtisztuljon a baloldal,az mszp-t nem lehetett megtisztítani, nem hagyták neki. Erre Karácsony meg az mszp-vel köt szövetséget??? Akkor ki is hozza vissza a 2010 előtti világot. Persze, Karácsony.

 2. Béla!
  Ha olyanokat akarunk, akik mindenkit képviselnek, akkor rendszert kell váltani!
  Akkor ezeket a bűnözőket börtönbe kell zárni és új társadalmi berendezkedést létrehozni!

 3. Az első fordulóban nem vett részt olyan, hogy Karácsony- Márki-Z-duó ! Egyszerűen nincs joguk ezt megmásítani, önhatalmúlag, egy szövetség által szervezett előválasztáson menet közben ! Miféle kormányzás lenne ebből ?

 4. Az ELŐVÁLASZTÁS zseniális politikai ötlet. A kamupártos többpártrendszerre és az igazságtalan választási törvényre adott frappáns válasz. Az 1990-ben hatalomra került hazai politikai elit az USA-ból importálta a politikai marketing-szakembereket, technikákat és német mintára építette ki az új, többpárti politikai rendszerét. Mára ez a többpártrendszer ismét egypártrendszer lett. A politikai rendszer lassú átalakulásának egyik tünete az előválasztási kísérlet. Ez már a pártrendszer öntudatlan felszámolása, még a pártpolitikai logika csapdájában paktumokat köt, kirekeszti a civileket, a változást mindenképpen felülről akarja irányítani, – de alakul. Nekem tetszik.

  Igaz, egyik sem Alexandrosz… de most nincs más…

  Két aktív polgármester az előválasztás döntőjében! Nekem tetszik. Egy gyakorlott polgármester miniszterelnöknek lenne lehetősége az Orbán által privatizált és a pártok által monopolizált közhatalmat VISSZATÁRSADALMASÍTANI! Teszik. Nagyon tetszik! Tovább gondolva: A pártrendszeren átlépett a történelem! „A pártokra épített politikai rendszer helyett, a helyi társadalom választott vezetőinek az intézményesített összefogása a közhatalmat jogszerűen, törvényesen, valódi demokratikus legitimációval visszatársadalmasíthatná. Egy POLGÁRMESTEREK ORSZÁGOS GYŰLÉSE – kihasználva a rendszer adta lehetőséget, a rendszerből való kilépést jelentené. Egy ilyen gyűlést nyugodtan nevezhetnénk NEMZETGYŰLÉSNEK, felesküdt tagjait nemzetgyűlési képviselőknek, és rájuk bízhatnánk az alkotmányozást, egy új Társadalmi Szerződés megfogalmazását. A Nemzetgyűlés által meghatározott elvek, és célok megvalósítását szolgáló törvények megalkotása a 22-es Országgyűlés kötelező feladata lenne.

  Ez a színes magyar valóságból kiinduló zökkenőmentes, békés rendszerváltás, a szerves átalakulás lehetséges modellje. Eszmei alapja pedig a VM108Pont.

  Az alaptörvény semmisítéséről már folynak viták, de a rendszerből való kilépés, mint alternatíva, eddig fel sem merül. Ideje elgondolkodni rajta. Orbán után – képtelenség lesz kibogozni törvények-rendeletet minden ága-bogát! A Polgármesterek Országos Gyűlése simán hatályon kívül helyezheti az Alaptörvényt! Precedens? Legyen precedens! A jó példa. A magyar modell, amiben az egyes állampolgár és az államhatalom között ott az erős, felelős, felhatalmazott önkormányzat, mint önálló entitás, s ami minden körülményben NÉP-PÁRTI!

  A társadalomnak vissza kell szereznie önmaga befolyásolásának képességét. (*21) Ez nem jogászi szakmunka, hanem helyzetfelismerés, és politikai döntés kérdése! (Lásd a 108/86-dik pontját.) (…)” Hajrá Polgármesterek!

  Kieg: Ne mondj rögtön ellent saját pmestereddel kapcsolatos rossz tapasztalatod miatt. A ELV az érdekes. A tizedes rendszer, az alulról, építkező VÁLASZTÁSI RENDSZER korszerű megfelelője lehet a települési vezetők politikai szerepének felértékelődése. Nem csak a KÖZIGAZGATÁS, de az ALKOTMÁNYOZÁS is rájuk bízható! Nem a kitudjahonnanjöttek pártemberek kiváltsága a POLITIKA! Az ismert, a megismerhető, az elérhető, az elcsapható, a közvetlenül választott helyi vezetők kezében a jövő kulcsa!

  Utóirat: Egy más erőtérben a fideszes polgik is hamar hasonulnak majd…

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .