Mai kérdés – Ön kit választana az ellenzék miniszterelnök jelöltjének?

19
19571
kormany.hu

Mindenütt azt hallani, hogy az ellenzék, ha nem is nyilvánosan, de már a 2022-es választásra készülve tárgyalásokat folytat. Segítsünk nekik.

This poll is no longer accepting votes

Ön kit választana az ellenzék miniszterelnök jelöltjének?

19 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nagyon jó lenne, ha csak egyszer lehetne szavazni! Ahhoz, hogy valós képet kapjunk! Így engem elszomorít, mert amennyire megörültem, hogy Karácsony Gergő vezet (mikor szavaztam), annyira letörtem, mikor megtudtam, hogy engedi a rendszer a többszöri szavazást. Így nincs értelme.

 2. Ne hagyjatok ki engem sem: Keresztény Szociáldemokrata UNIÓ Pártja, röviden: (KESZDUP)
  Olyan stratégiát, döntési rendszert, változás-szemléletet hozok a magyar valóságba, ami még eddig nem volt ,ha meghallgat, és rám hallgat az egyesült ellenzék 2022-ben nagy győzelmet arathat a választásokon…!!!
  Megoldásaim: -Programok összefésülése-
  -Nagy Koalíciós Ellenzéki Párt és Kormány, -Ellenzéki Pártok UNIÓJA, -Miniszterelnök: Gál Lajos Művelődési és Felnőttképzési Menedzser (Pécs: J.P.T.E.-B.T.K 1996)
  -A valósághoz közeli, szociális és gazdasági kormányzás!!! XXI. századi oktatás és egészségügy!!! Tel:+36702199097 Tisztelettel: Lajos

 3. Thürmer Gyulát! Ma Magyarországon nincs ellenzék, csak ellenség van, a magát ellenzéknek nevezők az ország ellenségei! Nem a társadalmi igazságosságot keresik, hanem fizetett légiós bérencek. Olyanok mint a nagyságos méltóságosék, csak a határon kívülre, nyugatra nyalnak. Nem meglepődni, hanem elgondolkodni kéne! Nem anyázni, nem másokra fogni kéne a dolgokat, hogy mindég más a hibás! Csak szóltam! TENGERPICI 2020.07.02.

 4. Gergőt jelöltem, de Klára asszony is befutó lehetne, már csak azért is, hogy mi nők mennyivel alkalmasabbak vagyunk holmi orbán féléknél.
  Sok igazságot fogalmaz meg Jakab Péter, csak emlékeimben hasonló habitusu volt orbán.ő később orbán II. lenne? Mondjuk 30 év mulva? Ez az ami visszatart tőle.

 5. Márki-Zay Péter képes legnagyobb eséllyel elzavarni Orbánt. Bizonyítottan képes integrálni a bal- és jobboldali ellenzéki szervezeteket, és ő számíthat leginkább a fideszből kiábrándultak szavazatára.
  Karácsony még fiatal, később tovább nőhet, de számára a közeljövőben inkább az lenne a feladat, hogy bizonyítson Budapesten egy – remélhetően Márki-Zay miniszterelnökségével – ellenségesről együttműködővé váló kormányzati kapcsolattal.

  • Végre egy értelmes vélemény!
   Sajnos, sokan nem képesek pár dolgot megérteni:
   1. Gyurcsányra és Dobrev Klárára NEM FOG SZAVAZNI sem jobboldali értékrendű, sem a nagyon hiányolt, korábban passzív választópolgár. Számukra kedvező esetben GYF 15-20%-ot, Dobrev Klára 20-25 %-ot érhet el. Elég ez OV leváltásához? Nem. Lépjünk tovább!
   2. Karácsony Gergely egy minipárt elnöke, baloldalinak, zöldnek és liberálisnak mondja magát. Ezzel megszerzi a fővárosi 60 %-ot, a nagyvárosokban 35-40 %-ot, a többi településen 20-25 %-ot. Elég ez OV leváltásához? Nem. Lépjünk tovább.
   3. Márky-Zay Péter jobbközép, köztudottan hívő keresztény és megítélésem szerint az egyetlen olyan jelölt a mezőnyben, aki jó eséllyel képes lehet a vidéki TISZTESSÉGES konzervatív-jobbos – kiábrándult fideszes, jobbikos, eddig szavazni nem járó – választókat és – ha az ún. baloldal vezetőinek és főleg szavazóinak van annyi esze – az összes balos, liberális, zöld stb. társaságot maga mögé állítani. Így talán 50% fölé tud kerülni, de vegyük figyelembe, hogy lesznek pár százalékokat elvivő Fidesz-indította látszat-ellenzéki idióták, ki fog derülni a választások előtt MZP-ról, hogy homokos, pedofil, megölte az anyját, a tiedet is és még sorolhatnám. Nem lesz könnyű.
   A többieket azért nem említem, mert semmi esélyük nincs még egy totális gazdasági összeomlás esetén sem OV elűzésére. Arról pedig az EU gondoskodik, hogy ilyesmi ne történhessen meg.
   S ha nem MZP lesz a közös jelölt, nyugodtan beikszelhetjük OV elhunytáig való regnálását.

   Az összes t

 6. A legreálisabb jelölt szerintem Márki-Zay, én azonban Bajnai Gordonra szavaznék legszívesebben, bár szerintem ő nem vállalná.

 7. Dobrev Klárát -az itteni többséggel ellentétben meghagynám hazánk európai képviselőjének. Nem azért, mert nem lenne képes ellátni a kormányfői teendőket. De tudomásul kell venni: 22-ben akár jobb-, akár baloldali ellenzéki jelölt győz, orbánbasi kompániája kicsinálja. No nem parlamenti interpellációkkal. A ner háttér erős, a trezorok tele vannak a közpénzeinkkel, a kommunkációs csatornák blokkolva. Bármilyen ellenzéki győzelem esetén másnap égne a főváros, és még szerencsénk lenne, ha csak az. Párezer briganti bármikor felbérelhető -, de azt se feledjük, hogy a népesség legalább felében szilárd a ner elfogadottsága. Márki Zay meggondolandó – de emlékeztetnék arra, milyen nemtelen eszközökkel ütötték el Medgyesi kinyújtott kezét: pár tucat hőbörgő krumplidobálásával, ordítozásával. Amikről bőségesen tudósított az akkor még közszolgálati. Nem tudok mindenre jó eceptet. De az biztos: bármelyik ellenzéki jelölt győz is, ha nem állunk ki mellette egységesen, akkor is, ha részletkérdésekben nem értünk egyet, akkor is, ha népszerűtlen intézkedéseket kell hoznia, a ner-hordák elsöprik. Márpedig népszerűtlen intézkedésekre bizonyosan sor kerül: kúsznak megint fölfelé az energiaárak, a magyar gazdasági „teljesítmény” agyaglábon áll, ami várhatóan megroppan, például az eu-s források csökkenésével. Ami nem teszi lehetővé a legfontosabb ágazatok – a szociális, egészségügyi, oktatási rendszer – szükséges és gyors fejlesztését. Sőt, még a termelési szerkezet átalakítását sem, ami ma bérmunkára, jórészt felesleges építési beruházásokra épül, emiatt rendkívül sérülékeny. Remélhetőleg a ner ellenzői nem hívei a személyi kultusznak, ami nem csak egy személy iránti hódolatot jelent, hanem egyfajta hatalomgyakorlási rendszert. Emiíatt úgy gondolom, hogy bár a kormányfő-jelölt személye fontos, előb a ner fölszámolásának lefontosabb feladataiban kell megegyeznünk – és ehhez keresnünk a feladat elvégzésére képes személyt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .