Macron ex testőre Putyin kedvenc oligarcháihoz szegődött

0
751
youtube

2,2 millió eurós értékben kötött szerződéseket Alexandre Benalla orosz oligarchákkal – leplezte le a Mediapart baloldali oknyomozó portál Franciaországban.

Alexandre Benalla Macron elnök testőrségében szolgált, amikor az államfő elleni tüntetőket tettleg inzultálta. Emiatt Macron elnök elbocsátotta. Alexandre Benalla  azonban sokáig nem adta le a diplomáciai útlevelét. Emiatt vizsgálat indult ellene. Most pedig korrupciós vizsgálat elé néz, mert az első szerződés megkötése idején még az Élysée palota alkalmazottja volt. Különösen kínossá teszi az ügyet, hogy a szerződő fél,

Iszkander Mahmedov , a moszkvai maffia feje és Putyin elnök bizalmasa

Macron elnök rendszeresen bírálja Putyin rendszerét. A francia igazságszolgáltatás gyakran indít vizsgálatot az országban élő orosz oligarchák ellen annak a nemrég elfogadott törvénynek az alapján, hogy a külföldön jogtalanul megszerzett és Franciaországban befektetett vagyon ügyében immár a francia bíróságok is hozhatnak döntéseket. Ezért a 2,2 millió eurós szerződések különben kínos dolgokra mutathatnak rá hiszen Putyin kedvenc oligarchái a pénzmosás nagy művészei egész Európában. A másik oligarcha, Farhat Ahmedov szintén komoly dossziéval rendelkezik több európai rendőrségnél.

Macron elnök ex testőrének viselt dolgai károsan befolyásolhatják az államfő választási kampányát is. Macron minden erejével készül az európai választásokra, ahol felvállalta az európai liberális irány frontemberének szerepét. Ebben a minőségében gyakran bírálja Putyin orosz elnök rendszerét, és különösen azt, hogy Moszkva a szélsőjobb irányzatot támogatja az Európai Unión belül. A 2,2 millió eurós szerződések ezért most nagyon rosszkor jönnek Macron elnöknek, aki minden eszközzel igyekszik magát elhatárolni egykori testőrétől, aki a jövőben Putyin kedvenc oligarcháit védelmezi majd.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .