Liu Shaolin Sándor pontszerző helyen végzett 1500 méteren

0
929
A holland Itzhak de Laat, Liu Shaolin Sándor, a késõbbi harmadik helyezett orosz Szemen Jelisztratov, a késõbbi gyõztes koreai Lim Hjo Dzsun és a francia Thibaut Fauconnet (b-j) a phjongcshangi téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolya-versenyének férfi 1500 méteres döntõjében a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 10-én. A magyar versenyzõ az ötödik helyen végzett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándor ötödik lett a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában a phjongcshangi téli olimpia első teljes versenynapján, szombaton.

A győzelmet a dél-koreai Lim Hjo Dzsun szerezte meg a holland Sjinkie Knegt és az orosz Szemjon Jelisztratov előtt. A magyar versenyző megbillent a futamban, amelyet a szokásos hat helyett a továbbjuttatott korcsolyázók miatt kilenc indulóval rendeztek, de így is meglett a pontszerzés.

A 22 éves Liu Shaolin Sándor a rajtnál beállt a sor végére, és próbált egyre feljebb kapaszkodni. A táv utolsó harmadához érve már az ötödik pozícióban korcsolyázott, amikor összeakadt Hamelinnal, és ezért visszaesett a nyolcadik helyre, amivel elszálltak esélyei a dobogóra. Később ketten kicsúsztak, illetve Hamelint visszaelőzte Liu Shaolin, így ötödikként ért be 1500 méteren, amely korántsem a legerősebb száma.

„Nagyon sokan voltunk, még nem is versenyeztem kilencfős futamban. Nem úgy mentem fel, hogy nyerek, de jól vettem észre az előzési pontokat.

A végén szerencsétlen voltam, hogy összeütköztem Hamelinnel, de így is nagyon pozitív ez az ötödik hely.

Ez a legrosszabb távom, az élet ma nem akarta, hogy érmes legyek” – mondta az M4 Sportnak a korcsolyázó, aki elégedettnek tűnt a helyezéssel.

Öccse, Liu Shaoang nem jutott tovább a középdontőből, és már az elődöntős futamban is gondja volt. Az MTI-nek azt mondta: rosszul versenyzett, „túlzottan kinyitott”, így az amerikai beugrott elé, de amikor észrevette ezt és próbálta védeni a pozícióját, összeütköztek. „Az amerikai jött ki belőle rosszul” – mondta mosolyogva Liu Shaolin, akit továbbjutattatak az elődöntőből, de a középdontőből kizárták.

A rövidpályás gyorskorcsolya kedden folytatódik a férfi 5000 méteres váltó elődöntőjével, a férfi 1000 méter selejtezőjével és a női 500 méter döntőivel. Itt két magyarért is izgulhatunk: Keszler Andrea és Jászapáti Petra is negyeddöntőbe jutott. A magyar női váltó (Keszler Andrea, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett) harmadik lett szombati elődöntős futamában, így a B döntőben versenyezhet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .