Liliputiak az óriás sajtó és médiabirodalomban

0
948
facebook

A habonyizált gajdicsolók törpe mivoltához kétség már nem férhet, karmester vezérükkel együtt liliputiak maradnak már az idő végezetéig fineszes politikájuk miatt, ami nem más, mint a hatalom szeretetéből fakadó cselekedetek sorozata. Ravaszságuk, fortélyosságuk, agyafúrtságuk is ezek gyakorlatából áll, ahelyett, hogy azokat néha legalább a szeretet hatalmának szolgálatába állítanák!

Keresztény alapok

A szellemi kisnövésűek eszmei mondanivalójának lényege ebben a kormányközeli lapban megjelentek alapján foglalható össze: „a jobboldalon óriási előrelépés és integráció van, a médiumok fenntarthatósága erősödik, nincsen létbizonytalanság, a cégek nem vesznek ki profitot, a bevételeket visszaforgatják a médiumokba … biztosítani kell a helyi és országos sajtótermékek stabil és külföldi befolyástól mentes működését, képviselve a keresztény-nemzeti értékrendet.”

Nemzeti elkötelezettség, polgári értékrend

Hapci, a gázszerelőből átképzett milliárdos hungarikum, Kuka, a terrorház madamja, Morgó az MNB alapítványok szülőjének leszármazottja, Tudor, az egykori koronaőr és társai, mint jobboldali médiatulajdonosok a nonprofit Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak ajándékozták lapjaikat.

Az Alapítvány tájékoztatása szerint a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány idén ősszel többek között azzal a céllal kezdte meg működését, hogy a magyar írott sajtókultúra fennmaradását segítse. „Meggyőződésünk szerint ez egyszerre szolgálja az olvasók érdekeit és a polgári értékrend képviseletét” – olvasható a holding kommünikéjében.

Mert a nemzeti elkötelezettség és a polgári értékrend lám így is megnyilvánult: „Eleged van az egyetemen zajló, kéretlen baloldali politizálásból az órákon? Úgy érzed, véleménye és igaza egyedül a liberális oktatódnak lehet? Ha igen, írd meg nekünk a velemeny@888.hu e-mail-címre és megfelelő forrásvédelem keretein belül közzétesszük a történetedet.”

Az óriás

További jelentős akvizíciókat hajtott végre a médiapiacon a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt., miután a társaság megvásárolta a Magyar Idők kiadóját, és közvetett tulajdonába került a Lapcom, az Inform Média, valamint a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó vállalat – közölték. Az MTI azt írja, az újabb médiafelvásárlásokkal Mészáros Lőrinc célja, hogy a Talentis Group alatt egyesített médiaérdekeltségeit a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adományozza.

Az alapítványhoz újabb felajánlások érkeztek, az OPUS PRESS Zrt., ECHO HUNGARIA TV Zrt. és a Magyar Idők Kft., továbbá a New Wave Media Group Kft. és a Magyar Idők Kft. tulajdonosai felajánlották az érintett médiaszolgáltatókat és tulajdonukban lévő médiumokat az alapítvány számára.

Az Alapítvány Alapító okiratának Preambuluma

„…az időszaki sajtó szabad nemzetnél hivatva van, hogy legyen óramutató a nemzet életében; legyen hajnalcsillaga a világosság napjának; legyen a jelennek izzadó munkása, mely a jövendőt előkészíti, legyen élesztő fuvalma a rejtekben csillámló szellemszikrának; legyen őre a jogszerűségnek, reményhorga a szenvedőnek, a bűnnek ostora, a szerény érdem koszorúzója; legyen zászló, mely körül szellemi tábort üssenek, kiket egyenlő elvek vezetnek, kiknek szívökben egyenlő érzelem ég.”

/Kossuth Lajos – Pesti Hírlap, 1844. június 30./

Szégyen

a törpék idézetválasztása, amelynek éppen az ellenkezőjét valósítják meg, nemcsak eddigi politikájukkal, de ezzel a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány létrehozásával is. Mert a megfelelő idézet tényszerűen az alábbi lett volna: „Amely percben Magyarországon akadna ember, aki urává akarna lennie e nemzetnek, aki bármely hatalmat mástól, mint e nemzet képviselői testület kezéből akarna venni, azon emberre, uraim, vigyázzanak önök, az egész nép, és soha semmi esetben ne tűrjék, ne engedjék azt, hogy e nemzet felett más határozhasson valaki, mint e nemzet maga.” (Debrecen, 1849. április 14. Kossuth beszéde a képviselőházban)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .