Lázár balladája

0
1551
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hirtelen a politikai félhomályban találta magát az utóbbi évek egyik legnagyobb hatalmú magyar politikusa, az EU-s pénzek sikeres lehívója, a csütörtöki sajtótájékoztatók magyaros formájának főszereplője, a bécsi videókészítés nagymestere.

A Miniszterelnökséget 2014 óta vezető miniszternek maga a kormányfő küldte el a selyemzsinórt, annak szokásos csomagolásában: egy rádióinterjú keretében.

Orbán Viktor ugyanis a kormányzás a Miniszterelnökségen szeretne változtatásokat. A Kossuth rádió péntek reggeli műsorában azt mondta, hogy a kormányalakítási tárgyalások lezárását egyelőre még nem látja előre, mert „ebben az ügyben tegnap is, ma is és a hétvégén is lesznek még komoly tárgyalásaim”.

Orbán kulcsfontosságú mondata:

„másfajta vezetési szerkezetet szeretnék az agyközpontban”.

A bukásra szánt miniszter a kormányfő megszólalása után két órával szintén interjút adott, mégpedig a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek.

Ebben Lázár János bejelentette, hogy visszatér választókerületébe.

Úgy vélte, a 4 évre szóló felkérésnek sikerrel tett eleget:

„Ezt a munkát elvégeztem, kerek egésznek tekintem“.

„A kormányon kívül is van élet, Budapesten kívül is van élet” – állította Lázár, aki „a választóival való együttműködést szeretné erősíteni, a választókat szeretné meghallgatni”.

Terve szerint tehát négy évre választókerületébe, Hódmezővásárhelyre vonul vissza. Ez viszont nem a legjobb hír az ellenzéki összefogással polgármesterséget nyert Márki-Zay Péter számára, aki komoly aknamunkára számíthat ezek után a városában. Emiatt nem elképzelhetetlen, hogy országos politikai ambíciói esetleg kifejezettebbekké válhatnak.

Lázár János búcsúinterjújában azt mondta, hogy van még ideje tanulni, hiszen tíz év múlva még csak 53 éves lesz. Utódjának pedig szinte kihívóan üzente:

„én 112 kormányinfót tartottam, hajrá!”

Nem mellékes az sem, hogy Lázár azt mondta: ő is tárgyal Orbánnal, jövő hétfőn. Tehát miután a miniszterelnök („tegnap is, ma is és a hétvégén”) befejezi a lényegi kormányalakítást. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .