Lapszem – 2018. március 24.

0
253

144 éve ezen a napon Budapesten megszületett Harry Houdini mágus és szabaduló művész. A KarinákGáborok, Ellák, Katalinok, Gabriellák és Simeonok ünneplik névnapukat. Túlnyomóan felhős idő lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 fok.

Népszava

“Fenyegetőzik” a Fidesz: a neten is fokozza a kampányt

A Fidesz az online térben is fokozza a kampányt: vezető politikusaik elektronikus levelekben keresik meg támogatóikat, emellett az interneten rövid reklámfilmeket is közzétesznek, ezekben a választás tétjét mutatják be. Ezt Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója jelentette be – informál az MTI.

A politikus a Youtube-ra feltöltött videójában közölte: ezekben a napokban “még magasabb fokozatba kapcsol” a Fidesz kampánya. Túl vannak “minden idők legnagyobb békemenetén”, valamint több mint százötven teltházas fórumot tartottak országjárásuk keretében, és ezt folytatják a következő időszakban.

Magyar Nemzet

„Illiberális rezsimekben nincs konszolidáció, még durvább dolgok jöhetnek”

Orbán Viktor egyirányú utcában halad, március 15-ei fenyegetőzése is csak egy újabb állomás volt, a választások után még durvább dolgok jöhetnek – mondta a Magyar Nemzetnek Krekó Péter, a Political Capital ügyvezető igazgatója. A politikai elemzővel hamarosan megjelenő új könyvéről is beszélgettünk. A kötetben az összeesküvés-elméletek világát elemzi. (…)
– A kormány szintjén általában megmarad a semlegesebb retorika Oroszországgal szemben, kivéve Orbán Viktor egy-két fontos kiszólását, de a Fidesz értelmisége, a kormánymédia teljes erőből nyomja a putyini narratívát, egyes esetekben az oroszbarát összeesküvés-elméleteket és Nyugat-ellenes szólamokat. Megnéztem, milyen tudósítások voltak a kormányzati médiában az orosz elnökválasztásokról. Csak azt az apróságot hallgatták el mindenhol, hogy a legesélyesebb ellenzéki jelöltet kizárták a választásról. Úgy elemezgették az egészet, mintha egy szabad és tiszta választásról beszélnénk.

Magyar Idők

A rendszerváltás óta a legnagyobb politikai botrány zajlik a Jobbikban

(…) Szabó Gábor Simicska táskahordozója, ő a kapcsolat Simicska pénzéhez. Az Origo internetes portál úgy értesült, rajta keresztül jutnak el a vesztegetésre és egyéb másra szánt korrupciós feketepénzek a Jobbik képviselőjelöltjeihez. Ahogyan egy jobbikos informátor korábban fogalmazott, „ő a táskahordozója Lajosnak a Jobbikban”.

Bizonyítékok állnak rendelkezésre, jobbikos informátorok és fotók tanúsítják, hogy Vona Gábor megbízottai tömött táskákban, hetente több alkalommal viszik el a pénzt Simicskától a Radóc utcai irodából. A milliárdos hatalmas összeget, vagyonának 10 százalékát, 4 milliárd forintot bocsátott Vona Gábor rendelkezésére. (…)

Magyar Hírlap

Árnyak az alagút előtt

(…) Nem is igazi miniszterelnök-jelölt az, aki nem hirdet árnyékkormányt, hogy kikkel kívánja végrehajtani a diktatúra lebontását, a demokrácia és a jogállam helyreállítását, Polt Péter elzavarását. Nos, e tekintetben is takaros ám a névsor, amelynek összeállításában olyan kétes szereplők is segédkeznek, mint a „Válasszunk! 18”, amelyben hemzsegnek az egykori szocialista és szabad demokrata kormánytagok. Sőt, még demokrata fórumos exminiszterek is. A miniszterjelöltek sorában találjuk például Bárándy Pétert, Medgyessy igazságügyi miniszterét, a közelmúltban hét év börtönbüntetésre ítélt Ahmed H. terrorista bevándorló személy védőügyvédjét. A megtisztelő jelölés nyilván azt reprezentálja, hogy az új kormány úgy fogja védeni az államhatárt, hogy azon nem egy migráns, de egy nálunk nem honos lepke sem repül át. A foglalkoztatási ügyekben Andor László egykori EU-biztos a jelölt, aki azzal hívta fel magára a figyelmet korábban, hogy tiltakozott a vörös csillag kommunista jelképként történő beállítása ellen. Igaz is, százmillió áldozatnál többet még egyetlen történész sem számolt össze. Raskó György a mezőgazdasági tárcát kapná meg, ha a jelöltek közül az MSZP-t a Fidesznél is jobban utáló Karácsony Gergely lenne a befutó. Az ő teljesítménye és szakértelme az MDF szakértői kormányában vitán felül áll, mert 1990 és 1994 között, mire felneszeltünk, azt vettük észre, már nincs is mezőgazdaságunk. (…)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .