Lapszem – 2018. március 22.

0
225

Ma van a víz világnapja. 26 évvel ezelőtt a dublini környezetvédelmi világkonferencia javaslatára az ENSZ 47. ülésszaka ezt a napot a víz világnapjává nyilvánította. BeátaLeaIzolda, Csilla, Katalin, Vazul és Filemon ünnepli a névnapját. Ma túlnyomóan derült idő lesz. A legmagasabb hőmérséklet 5 fok.

Magyar Nemzet

Magyarországtól zengett az Európai Parlament

Párhuzamosan négy bizottságban is terítékre került a magyarországi demokrácia helyzete az Európai Parlamentben. Az alkotmányügyi, költségvetési ellenőrzési, oktatási-kulturális és a nőjogi-esélyegyenlőségi bizottság is tárgyalt arról, hogy Magyarországon milyen folyamatok zajlanak, és minden bizottság – természetesen csak az illetékességi körében – egy véleményt is megfogalmazott. Ezek a vélemények aztán egy ötödik testületnél, az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságnál részévé válnak egy nagy országjelentésnek, ami már arról dönt, hogy javasolják-e az Európai Parlamentnek, hogy kezdeményezze a tanácsnál a 7-es cikkely szerinti eljárás megindítását. Ez az az eljárás, aminek a végén – a tagállamok egyhangú határozatával – fel lehet függeszteni egy ország szavazati jogát – jelenleg ez a legsúlyosabb büntetés, ami egy tagállamot érinthet.

Népszava

Arccal a múlt felé

(…) Mondják, összeszerelő ország leszünk. Vagy az sem. Mert nem lesz, aki összeszereljen. Az alulképzettség mellett ugyanis akadály lesz az is, hogy egy felmérés szerint a 15-24 éves korosztály 40 százaléka azt tervezi, külföldön fog dolgozni. Ha csak a felük váltja valóra az elképzelését, hatalmas lesz a vérveszteség. Márpedig sokan már a középfokú tanulmányaikat is a Lajtán túl kezdik. A nyugat-dunántúli sávban a tehetősebbek jelentős része burgenlandi, bécsi középiskolákba, egyetemekre járatja a gyerekét, s minél fiatalabb korban mennek el a lányok, fiúk, annál kisebb az esély, hogy valaha is hazatelepüljenek.

Magyar Hírlap

Csak Gyurcsány profitálhat a káoszból

A színtiszta logika szerint muszáj még megemlíteni, hogy bármiféle összefogás jön is létre, ha nyer, akkor is képtelen lesz kormányozni a „politikai zombikból” álló „horrorkoalíció”. Magyarul mind Vona, mind Szél, mind pedig Karácsony Gergely le fog égni ország-világ előtt, mert valóban az a káosz fog következni, amelyet maga Gyurcsány Ferenc is megjósolt. Ebből pedig sem az LMP, sem a Jobbik, sem pedig Karácsony és a szocialisták nem fognak pozitívan kijönni, míg a DK-nak nagyobb esélye lehet egy esetleges előre hozott választásokon. (Ezzel a forgatókönyvvel pedig számolni kell, még akkor is, ha az országnak és az embereknek ez a káosz többet ártana, mint bármiféle gazdasági világválság.)

Ha pedig veszít a bármiféle-forma baloldali összefogás, és nem nyer a „se veled, se nélküled” Jobbik sem (amire, mondjuk ki, jelenleg a legnagyobb az esély), akkor ismét csak Gyurcsány kerülhet előtérbe. Pillanatok alatt szétsöpörhetne a balliberális oldalon, és „tiszta lappal” tudna a következő választásokon „Orbán Viktor valódi kihívója lenni”. Hisz a tragikus és katasztrofális kormányzása már a múlt homályába veszne, az ellenzéki oldal „letisztulna”, és végül kiskakasként egyedül kukorékolhatna a balliberális szemétdombon – amelyet egyébként ő hordott össze az elmúlt évtizedben. És azt hiszem, hogy Gyurcsány Ferenc ezt már lesakkozta fejben.

Magyar Idők

Ő itt Feri, és miniszterelnök akar lenni

Ő itt Feri. Szeret viszkizés közben politizálni. Ilyenkor hirtelen lotyaszájúvá válik, és sok kétjegyű prímszám lesz a fejében. Olyanokat is mond, hogy lárifári, és ha államférfinak képzeli magát, gumilövedékkel lövet tüntetőkbe, vagy csapatostul enged be orosz kémeket Magyarországra. Szerinte csak a pirézek demokratikus gasztroforradalma valósíthatja meg a jövő Magyarországát. Ezért bevezetné, hogy az iskolai menzán csak az ő szakácskönyvéből lehessen főzni. A határkerítés helyére kebabos pavilonokat és vízipipa szalonokat építene.

És nemcsak afgán és szír kecskepásztorokat telepítene be a Kiskunságba, hanem UFO-kkal és alakváltó gyíkemberekkel virágoztatná fel a technológiai ipart. Budapesten bevezetné a molenbeeki modellt: minden öngyilkos merénylő automatikusan díszpolgárrá válna, családja pedig adókedvezményre lenne jogosult. Feri minden óvodás számára ingyenessé tenné az első nemváltó műtétet, a himnuszt pedig diszkósítaná, hogy jobban tudjon rá táncolni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .